Izmosabb procit kapnak az új iPhone-ok

Várhatóan az új iPhone-ok már "drámaian erősebb" processzorokra számíthatnak, miután a jelenlegi 412MHz-es órajelük 600MHz-re ugorhat, ám ennek következtében a konkrét, érzékelhető teljesítménynövekedés ennél is jóval többnek fog tűnni majd.

Izmosabb procit kapnak az új iPhone-ok

Várhatóan az új iPhone-ok már "drámaian erősebb" processzorokra számíthatnak, miután a jelenlegi 412MHz-es órajelük 600MHz-re ugorhat, ám az érzékelhető teljesítménynövekedés ennél is jóval többnek fog tűnni majd.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan miféle is lesz majd az új processzor - vagy hogy új lesz-e egyáltalán, és nem csak a jelenlegi korlátozásmentes változatban, de ha valóban új vasat terveznek, úgy a legesélyesebb jelölt a Samsung új, Cortex architektúrájú, vektorbővítményeket is kínáló ARM-ja lehet. Ezzel együtt 256MB-ra bővül a készülékek memóriája is, ami további gyorsulást fog eredményezni.

Plusz megerősítést kaptak egyben az olyan korábbi híresztelések, miszerint 32GB-os modellre, iránytűként szolgáló magnetométerre, valamint autofókuszos, 3,2 megapixeles kamerára is lehet majd számítani, amely utóbbi igen fontos szerephez is fog majd jutni az új készülékek reklámkampányában.

Az általános teljesítményerősödésnek a nyilvánvaló következményein túl még az az előnye is meglesz, hogy a netböngészést is felgyorsítja, lévén ez nem csak magának a kapcsolatnak a sebességétől függ, hanem attól is, hogy a már letöltött anyagokat mennyire flottul tudja kezelni és megjeleníteni a készülék; az új változat tehát már ilyen téren is jóval hatékonyabb lehet.

Végül, de nem utolsósorban pozitívum az is, hogy legalábbis egyelőre úgy tűnik, hogy az árak változatlanok maradnak; a 16GB-os példány $199 maradna, míg a 32GB-os $299.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward