Izmos featurephone-nal állt elő a Cat

A Cat B100 az igazán zord körülmények között dolgozó emberek között fogja keresni a gazdáját.

Izmos featurephone-nal állt elő a Cat

A Cat ismételten egy nagyon erős mobillal állt a nagyközönség elé. A B100 azonban nem a 21. századi értelemben véve lesz izmos, tehát nem egy villámgyors, hanem egy rendkívül strapabíró gépről beszélhetünk. A Consumer Electronics Show kereteiben minden bizonnyal nem sok követőre fog találni a Cat ilyen tekintetben, így különlegességnek is nevezhető a készülék.

A nehéz munkagépek gyártására specializálódott vállalat a telefonok terén is azt hozza, ami a profiljába illik. A B100 megfelel az IP67 előírásoknak, katonai minősítési próbáknak azonban nem vetették alá, így nem kapunk pontosabb képet az ellenállóságáról. Ami viszont biztos, hogy -25 °C és +55 °C fokos hőmérsékleti tartományban mindig a rendelkezésünkre fog állni, és nedves, poros környezetben sem fog baja esni. Por egyáltalán nem juthat be a burkolat alá, víz pedig csak nagyobb nyomás hatására, hosszú idő (több óra) elteltével tehet benne kárt. A házat szinte minden irányból vastag gumiréteg és alumínium borítja, így közel két méteres magasságból leejtve sem lesz az égvilágon semmi baja.

A Cat korábban már okostelefonnal is előrukkolt a B15 személyében, de most visszakanyarodtak a "butamobilhoz". Ennek tükrében a Cat B100 képességein nem sok bemutatni való akad. A vaskos keretek közé szorított kijelző 2,2 hüvelykes lesz, a felbontása pedig 240 x 320 képpontos (QVGA), így – ha kicsiben is, de – megfelelően éles képet kapunk. Az eszköz belsejében egy MediaTek MT6276W lapka kapott helyet, amely tökéletesen ellátja majd a feladatát, és még 3G modemet is szállít a B100-nak. A telefon kapcsolati lehetőségeit tekintve a 3G mellett kapunk A-GPS vevőt, EDR támogatású Bluetooth 2.0 modult és még FM rádiót is. A készülék háttértára mindössze néhány megabájt alapból, de gondoskodtak egy microSD slotról, így akár 32 GB-os memóriakártya befogadására is képes lesz. Az operációs rendszer egyedi és zárt, túl sok funkcióra nem kell számítani, de lesznek extra programok, amik terepen jól jöhetnek.

A fedélzetén felfigyelhetünk egy kamerára is, amely 3 megapixeles fényképek készítésére nyújt lehetőséget. Ehhez társul egy nagy fényerejű LED villanó, ami jelen esetben más munkakörben (zseblámpa) is fontos szerephez fog jutni. A telefon egyetlen feltöltéssel 10 órányi folyamatos beszélgetésre nyújt lehetőséget. A csavarokkal rögzített hátlap mögé rejtett akkumulátor 1150 mAh-s kapacitással büszkélkedik, ha pedig ez az idő előrehaladtával romlani kezd a teljesítménye, pillanatok alatt kicserélhető lesz egy új egységre. A hagyományos billentyűzettel rendelkező mobiltelefon meglehetősen termetes lett a védőrétegeknek "köszönhetően". A készülékház 123 x 56 x 17,5 milliméteres vonalakkal határolható, a súlya pedig 136 gramm.

A Cat B100 kereskedelmi forgalomba kerülésére nem kell sokat várni, az első körben célzott európai piacokon ugyanis napokon belül felbukkanhat a masina. A Cat széles körben kívánja forgalmazni az ellenálló gépet, így az elért országok száma folyamatosan nőni fog az első negyedév során. A telefon árával kapcsolatban egyelőre nincs információnk, de minden bizonnyal nem lesz olcsó mulatság a szerény képességei ellenére sem, mert nem sok vetélytársa akad manapság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward