Izgalmas újítással érkezik a 2019-es Kindle

Az Amazon olcsó e-könyv olvasóját már sötétben is kényelmesen lehet majd használni.

Izgalmas újítással érkezik a 2019-es Kindle

Az Amazon folyamatosan igyekszik frissíteni az elektronikus olvasóit, hiszen a vállalatnak szép bevétele származik az e-könyvekből. A vállalat most legolcsóbb készülékének a vérfrissítésen átesett változatával rukkolt elő, ami a módosításoknak hála jobban használható lesz, mint korábban.

Az eszköz továbbra is egy 6 hüvelykes méretű, tükröződésmentes, érintésérzékeny kijelzőt vonultat fel. Természetesen egy olyan E-Ink technológiás panelről beszélhetünk, ami 167 PPI-s pixelsűrűséggel dolgozik, valamint 16 szürkeárnyalat megjelenítésre képes. Ezen a fronton nem történt túl nagy előrelépés, kicsit növekedett állítólag a kontraszt, így jobb lesz olvasni rajta. Azonban a Kindle legfontosabb újítása mégis a megjelenítőjéhez kapcsolódik: sokak örömére integrált világítással lett felvértezve a termék, így már akár sötétben is lehet majd rajta olvasni anélkül, hogy külső világítást kellene hozzá biztosítani. De fontos azt elmondani, hogy itt a világítás minősége nem lesz ugyanolyan, mint a drágább Kindle modellek esetében, szóval azért igyekezett a vállalat olyan terméket tervezni, ami nem tesz keresztbe a saját kínálatában a többi modellnek. A vállalat leírása alapján itt csak 4 darab LED szolgáltatja a fényt, míg a Kindle Paperwhite egy öt LED-es világítást kapott, az Oasis megjelenítőjét pedig már 12 LED deríti. Hogy miért jobb a több LED? Ezeknek nem a nagyobb fényerő elérésében van szerepe, hanem abban, hogy minél egyenletesebb legyen a fény eloszlása a panelen. A fény erőségét több fokozatban lehet majd manuálisan állítani.

Galéria megnyitása

Az eszköz csak 4 GB-os tárkapacitást nyújt, de az Amazon elmondása alapján megfelelő formátumban tárolva ez is nagyon sok, akár ezernél is több könyv tárolására alkalmas, szóval nem kell attól tartania az embernek, hogy a nyaralásra például nem tud magával vinni elegendő tartalmat. A támogatott fájlformátumok között szerepelnek az Amazon saját megoldásai, a .PDF, a .TXT. a védelem nélküli .MOBI, a .PRC, a .HTML, a .DOC és a .DOCX, valamint a képekből tudja kezelni a .BMP, a .PNG, .GIF és a .JPEG formátumokat, és végül meg kell említeni, hogy hangos könyvek is lejátszhatóak rajta, ezen a téren a .AAX formátum támogatott. Az új Kindle biztosít egyebek mellett felolvasási funkciót is korlátozott nyelvtámogatással, viszont a hangoskönyvekhez és a felolvasáshoz is Bluetooth-os kiegészítőt kell vele használni, mert beépített hangszóróval nem rendelkezik. A kapcsolati lehetőségeket tekintve a Bluetooth modul mellett biztosított itt még Wi-Fi opció (ez 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő), melynek köszönhetően úton útfélen is lehet a Kindle-re letölteni új tartalmakat.

Galéria megnyitása

Az Amazon mindig kiemeli, hogy a Kindle esetében fontos a jó hordozhatóság, és a specifikáció szerint az újdonság kényelmesebb társ lesz az utazások során az elődjénél. Egyrészt kisebb lett a térfogata a finoman módosított dizájn révén, másrészt könnyebb is az előző generációnál. Egészen pontosan 160 x 113 x 8,7 milliméteres vonalak határolják a gépezetet, és 174 grammot nyom. Feketében vagy fehérben lehet majd hozzájutni a masinához, és az Amazon több színben is biztosítani fog hozzá védőtokot, így feldobható (testre szabhatóak) lesz az egyébként nem túl izgalmas megjelenésű szerkezet. Mint a legtöbb elektronikus olvasó, ez a készülék is kiváló üzemidővel tud szolgálni, egy töltéssel átlagos igénybevétel mellett akár négy hétig is elmehet. (Persze azzal számolni kell, hogy a feltekert világítás és a bekapcsolt Wi-Fi gyorsan lerövidítheti az üzemidőt.)

Galéria megnyitása

Az új Amazon Kindle minimum 90 dolláros ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható (a speciális ajánlat nélkül 110 dollárt kóstál). Az eszköz értékesítése először a kiemelt piacokon fog elindulni, és a megrendeléseket már most is leadhatják az érdeklődők. Az e-könyv olvasó kiszállítása a tervek szerint április 10-én indulhat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap