Izgalmas színekben érkezik a Xiaomi Bluetooth hangszórója

A Mi Bluetooth hangszóró kellemes áron nyújt bárhol jó minőségű zenehallgatásra lehetőséget. Mikrofon is van benne, így a hívásokat is kezeli.

Izgalmas színekben érkezik a Xiaomi Bluetooth hangszórója

A Xiaomi egy ideje már nemcsak az okostelefonokra koncentrál, hanem a hozzájuk passzoló kiegészítőkre is. A vállalat ezúttal is egy ilyen eszközzel, nevezetesen egy hordozható hangszóróval rukkolt elő – nem először mutatnak be ilyen terméket, tehát már némi tapasztalattal a hátuk mögött alkothatták meg az újdonságot.

Az alumínium burkolattal ellátott hangszóró kellően sokoldalú lesz annak érdekében, hogy felkeltse az érdeklődők figyelmét. Egy ilyen szerkezetnél értelemszerűen a hangkeltők a legfontosabbak, így kezdjük is ezeknél a Mi Bluetooth hangszóró bemutatását. A Xiaomi szakemberei gyakorlatilag egy 2.1-es hangrendszert sűrítettek a fémes testbe. A magas és a középső tartományok a 36 milliméteres neodímium mágneses egységek párosából szólalnak majd meg, a mélyek felelőse pedig egy passzív megoldás lesz. Az Anerva AV3102 központi chip került a hangdobozba, ami a fejlett DSP-nek köszönhetően minden helyzetben jól fog teljesíteni. Még egészen magasra tornászott hangerő mellett is torzításmentességet ígér a Mi Bluetooth hangszóró. A Xiaomi mérései szerint félméteres távolságból vizsgálva 90 dB(A)-t képes produkálni a gép.

A különböző kezelőszervek, a csatlakozók és a ki- és bemenetek a szélekre kerültek. A 3,5 mm-es jack és a töltésért felelős Micro-USB mellett van microSD memóriakártya hely is. Ezt kihasználva úgy is dalra fakadhat a Mi Bluetooth hangszóró, hogy nem kapcsolódik hozzá a felhasználó mobilja vagy tabletje forrásként. Mindenképpen ki kell emelni azt is, hogy van benne beépített mikrofon. Ennek a segítségével akkor sem kell az okostelefon után nyúlni, ha befut egy telefonhívás, hiszen ilyenkor egyszerűen leáll a zenelejátszás, és máris lehet fogadni a hívást hangutasítással.

A méreteit nem árulta el a Xiaomi, és a tömegét sem tudjuk, hogy mekkora; a közlemény alapján nagyjából akkora helyet igényel, mint egy iskolás tolltartója. Az eszközben egy 1500 mAh-s akkumulátor kapott helyet, ami talán nem tűnik soknak, de a vállalat elmondása alapján egy töltéssel 8 órán át képes folyamatosan zenélni a vékony testbe bújtatott hangszóró – ezt olyan hangerő beállítás mellett mérték, mikor egy méteren 65 dB(A)-t produkált. Bluetooth 4.0 modul van benne, és támogat gyakorlatilag minden mobiltelefont és táblagépet.

A Xiaomi Mi Bluetooth hangszóró egészen kedvező áron lesz megvásárolható, bár ez aligha meglepő a vállalat eddigi termékeit figyelembe véve. A kiegészítőért 200 jüanos összeget kell hátrahagyni a kasszától való távozáskor, ez átszámítva kb. 30 dollárnak felel meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward