Shop menü

IZGALMAS LESZ A CAT MOBILOK GYÁRTÓJÁNAK ELSŐ MŰHOLDAS ESZKÖZE

A Bullitt Group elsőként szeretné azt megvalósítani, hogy kétirányú műholdas kommunikációra legyen képes az okostelefonja.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Izgalmas lesz a Cat mobilok gyártójának első műholdas eszköze

Az idei év egyik sláger újítása a műholdas kommunikáció lett a csúcstelefonok esetében. Ezen a területen egyelőre még mindenki rutintalanul mozog, és ahány gyártó, annyiféle megoldást láthatunk. Korábban már bejelentette a Bullitt Group, hogy náluk is készül az első műholdat összeköttetésre képes masina, ami ráadásul strapabíró lesz, most pedig újabb részletekre is fény derült.

A Bullittnak hatalmas tapasztalata van mostanra a strapabíró okostelefonokkal, amit azok az emberek vásárolnak, akik zord körülmények között dolgoznak. Nem ritkán olyan helyeken járnak, ahol adott esetben nincs térerő. A vállalat profiljához kiválóan igazodik, hogy műholdas összeköttetési lehetőséget biztosítson, a bajba jutott felhasználók így gyorsabban tudnak segítséget kérni, és bármilyen körülmények között tudnak üzenni.

Galéria megnyitása

Most elmondta a cég, hogy a MediaTekkel közösen dolgoznak azon, hogy egy egészen egyedi okostelefont hozzanak létre. Itt már nemcsak, hogy kietlen helyekről lehet majd üzenetet küldeni, hanem a mások által küldött üzeneteket is meg fogja kapni a felhasználó. Kétirányú lesz a műholdas összeköttetés. Ezért viszont valamennyit fizetni is kell majd, de hogy mennyi lesz a tarifája a műholdas kapcsolaton történű üzenetváltásnak, az egyelőre nem ismert.

Az biztos, hogy a vészjelzéseket, az SOS szolgáltatást ingyenesen lehet majd igénybe venni a vásárlástól számított első 12 hónapban. Később talán ez is fizetős lesz, de ilyen részletekbe egyelőre nem ment bele a Bullitt Group a közleményében.

Állítólag már 18 hónapja dolgozik együtt a MediaTekkel a Bullitt a műholdas üzenetküldésre képes mobilon. A következő generációs 5G okostelefonnál lesz ez az újítást elérhető, ami 2023 első negyedévében fog debütálni. A MediaTek 3GPP NTN chipjét használja majd a masina, ami a nem földfelszíni hálózatokhoz lett optimalizálva. A tajvaniak részt vettek a 3GPP NTN szabvány kidolgozásában, éppen ezért pontosan tudják, hogy tudják ebből kihozni a legtöbbet, és ennek köszönhető az is, hogy kétirányú lehet a kommunikáció.

Galéria megnyitása

Mint az ismeretes, a műholdas üzentküldés azért lassabban megy, mint a hagyományos, azonban itt nem kell majd túl nagy késlekedésre számítani, ha minden igaz, akkor 10 másodperc alatt célba érhetnek a rövid szöveges üzenetek. A MediaTek által kidolgozott szoftver pontosan tudja majd, hogy mikor kell a műholdas összeköttetést élesíteni, ameddig van Wi-Fi vagy mobil hálózati kapcsolódási opció, addig azokat fogja előnyben részesíteni a gördülékeny kommunikáció érdekében.

Korábbi források alapján az első olyan okostelefon, ami a Bullittnál a műholdas kapcsolatot támogatni fogja, a MediaTek Dimensity 930 rendszerchipet használhatja majd. Ez olyan megoldásokat használ, amiket az OTT műholdas üzenetküldő szolgáltatással párhuzamosan fejlesztettek. Az említett lapkának hála az eszköz korrekt teljesítményről gondoskodhat majd.

Galéria megnyitása

A Bullitt Group már 13 éves dolgozik a strapabíró okostelefonok fejlesztésén, és egy fontos mérföldkő lesz, amikor már a műholdas kommunikáció lehetőségét is biztosíthatják a termékek. Azt nem tudni még, hogy az első kész okostelefon milyen néven fog bevetésre kerülni, tudniillik a Cat mellett a cég a Land Rover márkát is használhatja mobilon, és strapatelefont a Lenovónak is készít Motorola jelöléssel.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére