Ízelítő a Vodafone készülékkínálatából

Ízelítő a Vodafone készülékkínálatából

BlackBerry: a nem csak vállalati

A BlackBerry okos telefonok, azon kívül, hogy Barack Obama is ilyen készüléket használ, arról nevezetesek, hogy hihetetlen mértékben leegyszerűsítik a szöveges mobilkommunikációt. A RIM, a készülékek gyártója egy zsebben elférő mobil irodát ad vásárlóinak. A BlackBerry szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az okos telefon vezeték nélkül hozzáférjen a munkahelyi levelezőrendszerhez, a naptárhoz, a címlistákhoz és a feladatokhoz. Leveleinket megérkezésük után azonnal olvashatjuk, válaszolhatunk rájuk és a csatolt anyagokat is megtekinthetjük. Hozzáférhetünk a szerveren tárolt címlistához, feladatainkhoz és jegyzeteinkhez. És persze böngészhetünk az interneten is. A BlackBerry Enterprise Solution segítségével online hozzáférhetünk vállalati levelezőrendszerünk funkcióihoz, anélkül, hogy belső vállalati hálózathoz kellene csatlakoztatni számítógépünket és szinkronizálni vele a mobiltelefont. Ebből persze következik, hogy a készüléket főként a közép-, illetve nagyvállalatoknak ajánlják, amelyek rendelkeznek vállalati levelezőrendszerrel. Mindazonáltal a BlackBerry Storm 9500-as készülék is képes a webes levelezőrendszerekkel - mint például a gmail vagy a freemail - együttműködni, ezért az egyéni felhasználók is kényelmesen intézhetik kommunikációs tevékenységüket.

Sony Ericsson: a szórakoztató

A tavaly novemberben piacra dobott Sony Ericsson Xperia X10 a közösségi média és a szórakozás világának használatát kívánja megkönnyíteni. Az Xperia™ X10 UX-nek elnevezett kezelőfelülete az Open OS rendszerre épül, és - a gyártó szerint - egyedülálló felhasználói élményt nyújt: kategóriájában a legjobb a szórakoztató alkalmazások - együtt az aláírás-felismerő funkciókkal, valamint egyedülálló közösségi médiaszolgáltatásokkal - a lehető legmagasabb szintű grafikus megjelenítésében. Az X10 az első olyan mobil, amelynek célja a telefonkészüléken történő interaktív kapcsolattartás emberi mivoltának hangsúlyozása és szem előtt tartása - írja a gyártó közleménye. A Mediascape és a Timescape alkalmazások bevezetésével az X10 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy intuitív módon mindent a telefonjukon keresztül szervezhessenek. A Timescape csoportosítja az egy adott személlyel folytatott összes kommunikációt. A beszélgetések így könnyen áttekinthetővé válnak, legyen szó akár a Facebookról, akár a Twitterről vagy fotókról, e-mailekről, szöveges dokumentumokról. A Mediascape segítségével segít hozzájutni az összes zenéhez, fényképhez és videóhoz a barátoktól kezdve a profi előadókig. A kívánt tartalmakhoz bárhonnan hozzáférhetünk - a telefonról, a YouTube-ról, a PlayNow-ról - és bármilyen formátumban megjeleníthetjük, lejátszhatjuk.

Motorola: az androidos

Európában a Motorola Milestone szétcsúsztatható, teljes QWERTY billentyűzetes okos telefonja volt az első olyan készülék, amelyet a Google Android 2.0 operációs rendszerrel kezdtek árulni tavaly novemberben. A Magyarországra már a 2.1-es programváltozattal érkező telefon a gyártó szándékai szerint kompromisszumok nélkül nyújtja felhasználóinak az Android minden tudását. A fedőlapon a 3,7 colos képernyőt négy érintésérzékeny gomb egészíti ki, amelyekkel a legalapvetőbb funkciók érhetők el. A 480x854 képpontos képernyő a piacon jelenleg elérhető legjobb felbontást kínálja - a legközelebbi versenytárs termék is csak feleilyen képességet tud felmutatni. A Milestone billentyűzetének erénye, hogy bőséges helyet kínál és gyorsan megszokható a használata, a virtuális billentyűzettel a betűk beütésén kívül számos egyéb funkciót is elérhetünk, továbbá érintéssel, illetve zoomolással is navigálhatunk a feladatok, funkciók között. A telefon lehetővé teszi, hogy egyszerre több alkalmazást is futtassunk rajta. A lehetőségek közül kiemelkedik az internetes böngészés, amelyet az Android Market és egyéb Google-programok, továbbá a YouTube elérése, illetve például dvd minőségű videók lejátszása tehet teljessé.

Jön a legenda is

Tavasztól elérhető a HTC Legend is. Az új fejlesztésű HTC Sense-re épülő telefon elegáns, egyetlen alumíniumtömbből készült, toldásmentes kompakt készülékházzal rendelkezik. Az Android operációs rendszerű kis csodát egy lenyűgöző, 3,2 hüvelykes Amoled HVGA kijelzővel látták el. A hagyományos navigációs gombot egy lapos, a készülék egyedi kialakításához illeszkedő, a kezelhetőséget jelentősen javító gombba rejtett optikai navigációval váltották fel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward