Shop menü

ÍVELT KIVITELBEN ÉRKEZIK ÉS RENDKÍVÜL SOKOLDALÚ LESZ AZ ELSŐ OLED ALAPÚ SAMSUNG GAMER MONITOR

Az Odyssey OLED G8 sokkal több lesz, mint egy egyszerű gamer monitor, hiszen a játékstreamelő szolgáltatások is elérhetőek lesznek rajta keresztül, csak úgy, mint az IoT eszközök, illetve a videó streamelő szolgáltatások is.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Ívelt kivitelben érkezik és rendkívül sokoldalú lesz az első OLED alapú Samsung gamer monitor

A Samsung Odyssey sorozata egy különleges, felsőkategóriás gamer monitorral bővült, amely a családban elsőként használhat OLED panelt, amelynél még a Quantum Dot technológia is jelen van a kínálatban a még jobb képminőség és színhűség érdekében. Az új monitor az Odyssey OLED G8 nevet viseli, elegáns kivitelben érkezik, legvékonyabb pontján mindössze 3,8 milliméteres lesz, a panelt pedig kecses fémkeret veszi körül.

Galéria megnyitása

Ívelt panelről van szó, amely 1800R hajlítási sugárral készült annak érdekében, hogy a kijelzőn megjelenő tartalmakban minél jobban elmerülhessünk. Maga az OLED panel egyébként 21:9-es képaránnyal rendelkezik, natív felbontása 3440 x 1440 pixel, míg a válaszideje mindössze 0,1 ezredmásodperc. A 175 Hz-es maximális képfrissítési rátához AMD FreeSync Premium támogatás is társul, ami várhatóan a 48 Hz és a 175 Hz közötti frekvenciatartományon belül üzemelhet.

Galéria megnyitása

Az OLED panel igen jó színhűséggel büszkélkedhet, hiszen a DCI-P3 színteret 99,3%-ban képes lefedni, de ezzel együtt VESA DisplayHDR 400 True Black tanúsítványt is szerzett, azaz a HDR tartalmak fogyasztásához kifejezetten ideális lesz, akár játékokról, akár filmekről van szó. A gyári állvány a kijelző magasságának állítására és a döntésére is lehetőséget ad, a videó bemenetek között pedig Micro HDMI 2.1-es, Mini DisplayPort 1.4-es, illetve USB-C port sorakozik, a hangzásról pedig két darab 5 W-os beépített hangszóró gondoskodik.

Galéria megnyitása

Extra lehetőség, hogy az új monitor Samsung Gaming Hub támogatással rendelkezik, vagyis közvetlenül hozzáférhetünk rajta keresztül több streaming szolgáltatáshoz is, például az Nvidia GeForce Now, a Google Stadia, a Utomik, az Xbox, vagy éppen az Amazon Luna tartalmaihoz, igaz, utóbbi csak az Amerikai Egyesült Államok területén érhető el a sajtóközlemény szerint. Rendelkezésre áll még Samsung TV Plus és Samsung Smart Hub funkció is, így külön PC vagy mobil nélkül lehet elérni az Amazon Prime, a YouTube, a Netflix, illetve sok egyéb szolgáltató tartalmait. Hab a tortán, hogy a beépített IoT hub jóvoltából a helyi IoT eszközök is csatlakozhatnak a monitorhoz, vezeték nélkül, így monitorozhatjuk őket a SmartThings appon keresztül.

Galéria megnyitása

Az Odyssey OLED G8 elsőként az IFA 2022 alkalmával mutatkozik be, kereskedelmi forgalomban azonban a negyedik negyedév folyamán válik elérhetővé, régiónként más és más időpontban. Arról egyelőre nem esett szó, hogy az ívelt OLED panellel szerelt gamer monitor pontosan mennyibe kerülhet majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére