Ívelt kijelzős AOC monitorok gamereknek

Az AOC kínálata hamarosan két különleges monitorral bővül, amelyek sajnos nem lettek olyan lehengerlők, mint ahogy azt tavaly ilyenkor vártuk.

Ívelt kijelzős AOC monitorok gamereknek

Az AOC tavaly augusztusban nagy port kavart, mikor bejelentette a világon az első olyan megjelenítőket, amelyek 0,5 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkeznek: az egyik az Agon3 AG273QCX típusjelzést viselte és TN+Film panel köré épült, a másik pedig az AGON3 AG273QCG nevet kapta, alapját viszont már VA panel adta. A TN alapú megoldás FreeSync 2 HDR, a VA alapú példány pedig G-Sync támogatást ígért.

Akkoriban úgy tűnt, hogy a friss monitorok sorrendben idén áprilisban és májusban meg is jelennek kereskedelmi forgalomban, méghozzá 599 és 699 eurós áron, ám eddig még nem találkozhattunk velük a boltok polcain. Most viszont előkerült a két különlegesség, igaz, legkomolyabb tulajdonságuktól a jelek szerint búcsút vett a gyártó, hiszen egyikük sem tartalmaz 0,5 ezredmásodperces GtG válaszidejű panelt. Ennek megfelelően várhatóan az árcédulán szereplő összegek is változnak – de a pontos összegekre csak év végén derül fény.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az AG273QCX változat ívelt kijelzője egy 2560 x 1440 pixeles natív felbontású VA panelre támaszkodik, amelynek hajlítási sugara 1800R. Az új monitor 400 cd/m2-es maximális fényerősséggel dolgozik, így kiérdemelte a VESA DisplayHDR 400-as tanúsítványt, ami a FreeSync 2 HDR támogatás miatt amúgy is szükséges lenne. Válaszidő terén 4 ezredmásodperces GtG és 1 ezredmásodperces MPRT értékre számíthatunk, a DCI-P3 színteret pedig 90%-ban tudja lefedni az újdonság. Kontrasztarányról és egyéb technikai paraméterekről sajnos nem esett szó, és ebben az ügyben a gyártó weboldaláról sem tudunk puskázni, hiszen még nem került fel a termék. Annyi biztos, hogy a maximális képfrissítési ráta 144 Hz lesz. A mellékelt fotók alapján ez a monitor két HDMI, két DisplayPort és egy D-Sub videó bemenetet kap, valamint lesz rajta fejhallgató kimenet és egy négyportos USB HUB is.

A második újdonság, vagyis az AG273QCG már egy hajlított TN+Film panelt kapott, amelynek hajlítási sugara természetesen ebben az esetben is 1800R. A szűkebb betekintési szögekkel rendelkező panel szintén 2560 x 1440 pixeles natív felbontással dolgozik, maximális képfrissítési rátája pedig már 165 Hz. Az 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkező panel 400 cd/m2-es maximális fényerősséggel bír, tipikus kontrasztarányát azonban homály fedi. Az egyik fotó alapján viszont tudható, hogy a videó bemenetek között egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó foglal helyet, valamint a fejhallgató kimenet és a négyportos USB Hub is jelen lesz a fedélzeten. A monitor hátulján extraként még némi RGB LED alapú világítást is elhelyeznek majd – szintén a fotók alapján.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Közös tulajdonság, hogy mindkét új monitor villódzás-mentes háttérvilágítással és csökkentett kékfény-kibocsátással óvja nézői szemeit. Mindkét termékhez járnak az AOC exkluzív technológiái is, mind például az OSD alapú FPS számláló, de az AOC Game Color funkció sem marad ki a sorból, amivel saját ízlésükhöz szabhatják a képi megjelenítést. A különböző funkciók elérését az újratervezett QuickSwitch vezérlő segíti. A kijelző pozíciójának beállításáról mindkét esetben állítható állvány gondoskodik – és nem hiányzik a monitorokról a kihajtható fejhallgató tartó sem. Az állvány felső részén egy fogantyút is kialakítottak, hogy könnyebb legyen LAN Partyra cipelni az új monitorokat.

Az AOC AGON3 AG273QCG modell, amely G-Sync támogatással büszkélkedik, várhatóan november folyamán kerül forgalomba. A FreeSync 2 HDR támogatással rendelkező AOC AGON3 AG273QCX-re decemberig kell várni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap