Itthon is elindult a Galaxy Note7 csereprogram

A Samsung mihamarabb szeretne pontot tenni az ügy végére, és megtette ehhez a szükséges lépéseket.

Itthon is elindult a Galaxy Note7 csereprogram

A Samsung továbbra is jól kezeli a hibás Galaxy Note7 modell körül kialakult ügyet. A vállalat az előzetes információknak megfelelően előállt a hivatalos közleményével, amiből minden fontos információ kiderül azzal kapcsolatban, hogy most mit is kell tennie azoknak, akik korábban megvásárolták a vállalat problémás zászlóshajóját.

A gyúlékony, robbanásveszélyes akkumulátorral szerelt készülékeket a Samsung azonnali hatállyal újra cseréli. Tehát senki sem fog Galaxy Note7 nélkül maradni, ami mindenképpen jó hír, szóval nem kell még több kellemetlenséggel számolnia a vásárlóknak. A gyártó ettől kezdve csakis fokozottan ellenőrzött telepeket használ az újdonság előállítása során. Mivel több beszállítótól érkeztek az akkumulátorok eredetileg is, így a problémás telepet egyszerűen dobta a Samsung, és a többi partnertől szerzi be a továbbiakban ezt az alkatrészt. Mostantól garantáltan csak problémamentes Galaxy Note7-et találhatnak a boltok és szolgáltatók kínálatában az érdeklődők. De a biztonság érdekében az alábbiakban kiemelt weboldalon lesz lehetőség ellenőrizni az okostelefonok IMEI számát, ami alapján a rendszer azonnal megmondja majd, hogy van-e félnivalója a tulajdonosnak.

A Samsung persze továbbra is hangsúlyozza, hogy kevés hibás telefonról lehet tudni, ám eközben folyamatosan és újabb tűzesetekről lehet hallani világszerte. Sőt mi több – ahogy arra igazából számítani lehetett –, már az első peres esetről is befutott a hír, amit egy floridai vásárló indít a Samsung ellen. Az amerikai állampolgár állítása szerint meglehetősen komoly, másodfokú égési sérülést szenvedett a zsebében lángra kapó Galaxy Note7 miatt. A legutóbbi adatok szerint már 92 regisztrált esetről lehetett tudni, de nem lenne meglepő, ha mostanra már háromjegyű lenne a tűzesetek száma.

A csomagoláson egy fekete négyzet jelzi, hogy hibátlan akkumulátor van a burkolat alatt.

A Samsung Galaxy Note7 körül kialakult akkumulátorgondok híre remélhetőleg minden felhasználóhoz eljutott már, de a Samsung a biztonság érdekében készít egy olyan rendszerfrissítést, ami garantáltan települni fog minden használatban levő okostelefonra, és próbál javítani a helyzeten. A szoftver korlátozni fogja az akkumulátor maximális töltöttségi szintjét 60 százalékra, és ez ellen a tulajdonosok elvileg nem tehetnek majd semmit. A szigorú, de szükséges lépéssel két célja van a Samsungnak: egyfelől minimalizálni próbálja a további tűzesetek kialakulásának lehetőségét, másfelől mindenkit szeretne rávenni arra, hogy mihamarabb cseréltesse ki az okostelefonját. Emellett egyébként frissülni fog az akkumulátor állapotjelző piktogramja is a következő napokban, ami elvileg zöldre fog váltani minden biztonságosan tölthető szerkezet esetében.

A Samsung hivatalos közleményében azt kéri, hogy a Galaxy Note7 készülékcsere programmal kapcsolatban minden érintett látogasson el a http://www.samsung.com/hu/note7exchange/ weboldalra. Itt az összes szükséges információ egy helyen megtalálható minden teendővel együtt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward