Itt az új Dell Vostro család: színesek és gyorsak

Színesek, alumíniumból készülnek és rendkívül gyorsnak ígérkeznek. A Dell lerántotta a leplet legújabb termékcsaládjáról.

Itt az új Dell Vostro család: színesek és gyorsak

 

A V13 után újabb notebookokat indított útjára a Dell, amelyek a Vostro családot erősítik. Az új 3000-es szériával a cég igyekezett minden szegmenst lefedni, így a 13,3”-tól a 17,3”-ig minden méretben találunk magunknak megfelelő társat.

Az új gépek mindegyike már az Intel Arrandale magos Core i3 processzoraira alapoz, de természetesen felár ellenében lehetőségünk van i5-ös és i7-es CPU-kat is választani. A készülékeket a vállalat a kis- és középvállalkozásoknak szánja, így az elfogadható megjelenésen felül a strapabíró házat, a kényelmes használatot és a hosszú akkumulátoros üzemidőt tekinti kiemelkedő fontosságúnak a cég.

Az új család legkisebb tagja (Vostro 3300) is LED-es háttérvilágítású kijelzőt kapott és visszafogott mérete ellenére rendelkezik optikai meghajtóval és 34 mm-es ExpressCard foglalattal is, akár csak a többi három modell. Két USB portja mellett egy LAN-t és egy eSATA-t tartalmaz, a memóriakártya-olvasót elöl találjuk. Alap kiépítés szerint egy négycellás akkumulátort kapunk, de az opciós listán egy nyolccellás, nagyméretű telep is szerepel (a képen ez az akksi látható). A grafikáért mind a négy gépnél az Intel HD Graphics a felelős, de kérhetünk dedikált videokártyát is, amely modelltől függően lehet a GeForce G 310M, illetve GT330M. A merevlemezek minden modell esetében 7200-at pörögnek percenként, úgy látszik a V13-mal elindult trend folytatódni látszik a cégnél. A nagyobb modellek már hatcellás akkumulátorral érkeznek, a nagykapacitású telepek pedig náluk kilenc cellát számlálnak. A cég elmondása szerint a 14”-os Vostro 3400 egy ilyen nagy akkumulátorral akár 8 órás üzemidőre is képes, ami elég jól hangzik, hiszen így az alap hatcellás teleppel 5 óra körüli rendelkezésre állás van kilátásban. A kijelzők a három kisebb modellnél 1366x768-as felbontással bírnak, míg a 17,3”-os Vostro 3700 már 1600x900 pixelen terpeszkedik. A 15,6”-os Vostro 3500 esetében lehetőségünk van többujjas érintés-érzékeny panel rendelésére is, de csak áprilistól.

A burkolatok alumíniumból készültek és három színben lesznek elérhetők modelltől függetlenül. Reméljük, hogy a V13-hoz hasonló minőséggel találkozhatunk majd az üzleti Vostro-knál is. A készülékeket akár Bluetooth-szal, ujjlenyomat-olvasóval, megvilágított billentyűzettel, de HSDPA modemmel is kérhetjük. A klaviatúra alapból ellenáll kisebb mennyiségű folyadéknak, a touchpad pedig támogatja a többujjas mozdulatokat. A maximálisan támogatott memória mind a négy gépnél 8 GB, a hangzásért pedig a két kisebb laptopnál egy, míg a két nagyobbnál két hangszóró felelős.  A termékek hazai megjelenésére remélhetőleg már nem kell sokat várni, az indulóárak a tengeren túl 649-699 dollár körül alakulnak.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward