Itt az első VIA VX855-ös netbook?

Csak pár napja mutatta be a VIA a Surfboard nevű forradalmi platformját, a hírek szerint azonban az első ilyen rendszerű netbook már meg is jelent, ha csak nem egy átverésről van szó.

Itt az első VIA VX855-ös netbook?

Csak pár napja mutatta be a VIA a Surfboard nevű forradalmi platformját, ám a hírek szerint az első ilyen rendszerű netbook már meg is jelent (ha csak nem egy átverésről van szó).

A Top Crown Technology vállalathoz fűződik az új termék, ami történetesen egy hong kong-i székhelyű cég, éppen ezért hangozhat ismeretlenül a neve. Érdekes módon a vállalat termékein használt logó kísértetiesen hasonlít az Apple márkajelzésére, csak éppen tükrözve lett az. Reméljük nem csak egy egyszerű távol-keleti koppincs-céggel van dolgunk.

Az egész egyszerűen 3G Notebook-nak nevezett gép 10,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Központi egységként egy 1,3 GHz-es VIA Nano szolgál benne, ami eltérés a Surfboard-on látott VIA C7-M-től. Memóriából akár 2 GB-tal rendelkezhet, 16:9-es képarányú képernyőjének maximális felbontása 1024 x 576 pixel. Háttértárként egy 2,5-hüvelykes SSD vagy HDD kerül bele, valamint támogatja a WiFi-t és a Bluetooth-ot is. A termék neve utal a 3G technológia meglétére, azonban nem tudni, hogy ez a modem bele van-e építve a gépbe, vagy USB-kulcsként adják.

Lehetőség van 3- és 6-cellás akkumulátorok választására is, azonban a rendelkezésre állási időről egyelőre még nincs információnk, ahogy arról sem, mikor fog ez a termék eljutni a világ többi részére (ha egyáltalán el fog jutni). Mindenesetre ha megjelenik akkor itt az első VX855-ös netbook, remélhetőleg több is fogja követni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward