Itt az első USB 3.0-s 802.11ac WiFi adapter

A TRENDnet 802.11ac támogatással érkező USB-s WiFi adaptere a piac első olyan 802.11ac támogatással érkező megoldása, amely USB 3.0-s porton keresztül kommunikál az adott rendszerrel.

Itt az első USB 3.0-s 802.11ac WiFi adapter

A TRENDnet AC1200 Dual Band Wireless USB 3.0 Adapter néven érkező újdonsága egy 802.11 ac támogatással ellátott USB-s WiFi adapter, amely a piacon elsőként alkalmaz USB 3.0-s csatolófelületet. Ennek nagy jelentősége van, ugyanis míg az USB 2.0-s csatolófelület elméleti maximális adatátviteli sávszélessége 480 Mbps-on tetőzik, addig az USB 3.0 - vagy ha úgy tetszik, a SuperSpeed USB - szabvány már 5 Gbps-os elméleti maximális adatátviteli sávszélességet biztosít, így tökéletesen kiaknázhatóak a 802.11ac támogatásban rejlő előnyök.

A Gigabites WiFi támogatással rendelkező kiegészítő Windows alapú rendszerekhez készült. A friss jövevény kétsávos megoldásnak minősül, ami a 802.11ac sávon belül maximum 867 Mbps-os, a 802.11n sávon belül pedig maximum 300 Mbps-os adatátviteli-sávszélességet kínál. A könnyebb beüzemelés érdekében WPS támogatás is jelen van a repertoárban, így a termék egy gombnyomással csatlakoztatható meglévő vezeték nélküli hálózatunkhoz.

A TEW-805UB termékkóddal ellátott kiegészítő alig nagyobb egy átlagos pendrive-nál. Az adatátvitel és a tápellátás természetesen ugyanazon az USB porton keresztül történik, ami kényelmes használatot jelent. A rendszer persze az USB 2.0-s portokkal is kompatibilis, ám ekkor a 802.11ac kapcsolat adatátviteli sávszélességének csökkenésére kell számítani.

A TRENDnet AC1200 Dual Band Wireless USB 3.0 Adapter szállítása már megkezdődött, így a termék hamarosan feltűnik az üzletek polcain. Arról sajnos nem szól a sajtóközlemény, hogy az USB 3.0-s újdonság pontosan mennyibe kerül majd. Az biztos, hogy nem lesz olcsó...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward