Itt az első olyan monitor, ami USB Type-C portról működik

A hordozható kijelző nem csak az adatátvitelt, de a tápellátást is az új USB porton keresztül oldja meg, ami nagy szó, hisz ilyen terméket eddig még nem mutattak be.

Itt az első olyan monitor, ami USB Type-C portról működik

Olyan monitorokkal már eddig is találkozhattunk, amelyek egyetlen USB porton keresztül oldják meg a tápellátást és az adatátvitelt. Ezek jellemzően viszonylag kis képátlójú, többnyire mobil felhasználásra szánt monitorok szoktak lenni. Hírünk főszereplője is egy mobil monitor, ám ez a modell már USB Type-C portot használ, így kategóriáján belül világelsőnek számít.

Az ASUS által bemutatott MB169C+ modell ugyanazt a receptet használja, amit a nagyjából két évvel ezelőtt piacra dobott MB168B+ esetében már sikerrel alkalmazott a gyártó. A kijelző ennek megfelelően most is 15,6 hüvelykes képátlóval bír, natív felbontása pedig 1920 x 1080 pixel. Nagyon fontos újítás viszont, hogy a szűk betekintési szögekkel és kevésbé szép képpel megáldott TN+Film panelt végre lecserélték, így helyére egy sokkal ütőképesebb IPS panel került, ami szebb színekkel és szélesebb betekintési szögekkel ajándékozza meg nézőit.

A panel igényes fémházban kapott helyet, amelynek hátoldala a szokásos ASUS dizájnt alkalmazza. A kijelző elődjéhez képest fél millimétert hízott, így 8,5 milliméter vastag, tömege pedig 800 gramm. Kényelmes használatáról hajtogatható tokja gondoskodik, ami kijelző támaszként is funkcionál.

Az egyetlen USB Type-C portot igénylő monitor sok új noteszgéppel kompatibilis, ugyanis szerencsére egyre több gyártó dönt az új port alkalmazása mellett. Ez persze nem is meglepő, hisz végre elkezdtek szivárogni az USB Type-C portra illeszkedő perifériák is, így lassan értelmet nyer az új csatlakozó. Ebben az esetben az USB Type-C port jóvoltából egyszerűen hozható létre kétmonitoros mobil konfiguráció az új monitor és egy modern noteszgép bevetésével.

Az egyelőre sajnos nem derült ki, hogy a különleges monitor pontosan mikor jelenik meg kereskedelmi forgalomban, valamint az is rejtély, mennyibe kerül majd. Elődje 290 dollárért kapható, remélhetőleg az újdonság is hasonló árszintet vesz majd célba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward