Itt az első M.2-es slottal ellátott Socket AM3+-os alaplap

Az új alaplap remek felszereltséggel érkezik, de ezt a Fatal1ty Killer sorozat képviselőitől már megszokhattuk.

Itt az első M.2-es slottal ellátott Socket AM3+-os alaplap

Az ASRock a Computex 2014 alkalmával bemutatta frissített Fatal1ty sorozatú Socket AM3+-os alaplapját, amely az ASRock 990FX Fatal1ty Killer nevet viseli. Az új alaplap tízfázisú tápellátással áll a Socket AM3+-os processzorok rendelkezésére – a működéséhez szükséges áramot egy 24-tűs ATX és egy 4+4 tűs CPU+12V EPS csatlakozón keresztül szerzi be.

A fedélzeten négy darab DDR3-as memóriafoglalat lapul, amelyekben akár 64 GB-nyi DDR3-2400 MHz-es rendszermemória is elfér. Bővítőhelyek tekintetében nem rossz a felhozatal, hiszen három darab PCI Express 2.0 x16-os, illetve két PCI Express 2.0 x1-es slotot vonultat fel a deszka. Két darab PCI Express 2.0 x16-os slot a 990FX északi hídhoz csatlakozik, így ezek x16, illetve x8/x8 sávszélesség mellett üzemelnek, harmadik társuk azonban az SB950-es déli hídhoz van huzalozva, így csak x4-es sávszélességgel gazdálkodhat.

Az új alaplapon öt darab SATA 6 Gbps-os portot helyeztek el, de rajtuk kívül egy M.2-es slot is rendelkezésre áll, ami egy SATA 6 Gbps-os és egy PCI Express 2.0 x2-es kapcsolatot egyesít. A fedélzeten négy darab USB 3.0-s port lapul, plusz a játékosoknak szánt perifériákhoz optimalizált USB 2.0-s portok is a kínálat részét képezik.

A megfelelő hangzásról egy Realtek ALC1150 HD Audió vezérlő gondoskodik, ami 115 dB-es jel/zaj aránnyal és leválasztott földelő réteggel rendelkezik, sőt, még egy fejhallgató erősítő is csatlakozik hozzá, amivel a felsőkategóriás, nagy impedanciájú fejhallgatók is megszólaltathatóak. Mivel Fatal1ty sorozatú deszkáról van szó, így a Broadcom Killer E2200-as GbE vezérlő sem hiányozhat a sorból.

Az ASRock újdonsága AMI Aptio UEFI BIOS-szal érkezik, ami grafikus felhasználói kezelőfelületet használ, és a Windows 8 Secure Boot funkcióját is támogatja. Arról egyelőre nincs hír, hogy a vonzó Socket AM3+-os alaplap pontosan mikor kerül a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward