Itt az első beszámoló a OnePlus 7 Pro kamerájáról

A Wired elárulta, milyen lehetőségekkel lehet számolni, és mintafotókat is publikált.

Itt az első beszámoló a OnePlus 7 Pro kamerájáról

A OnePlus 7 Pro okostelefont a vállalat már néhány lapnak odaadta tesztelésre, és még csak azt sem tiltotta meg teljesen a OnePlus, hogy felületesen beszámoljanak a tapasztalataikról. A DisplayMate elmondta, hogy kiemelkedően jó lesz a kijelző minősége, most pedig a Wired mondott el néhány dolgot a kameráról, és kaptunk tesztfotókat is.

A Wired rávilágított arra, hogy a OnePlus 7 Pro kamerarendszer rendelkezni fog egy olyan egységgel, ami háromszoros zoomolási lehetőséget fog nyújtani. Egyébként egy triplakamerás modult vonultat majd fel a készülék, és ennek az egyik tagja képes közelebb varázsolni a távoli tárgyakat, témákat. A Wired még egy előzetes terméket kapott tesztelésre, de már a megjelenéshez közeli szerkezetről volt szó, csak még a szoftverét néhány ponton módosíthatja a OnePlus. A lap elsősorban arra koncentrált, hogy mit tud a zoomkamera, mely minden korábbi OnePlusnál nagyobb közelítésre képes.

Galéria megnyitása

A Wired nem meglepő módon a Huawei P30 Prót vette viszonyítási alapul, ahol még jobb, ötszörös a zoom. (Fontos azt leszögezni, hogy mivel itt fix „zoom” optikákról van szó, nem lehet szabályozni a nagyítás mértékét.) A beszámolóból kiderült, hogy távoli témákat nagyobb részletesség mellett képes megörökíteni a Huawei eszköze, viszont a Wired rámutatott arra, hogy az 5-szörös zoom már sok esetben egyszerűen túlzás, és a OnePlus 7 Pro esetében használt 3-szoros nagyításra képes lencserendszert többször lehet ideálisan kihasználni. Szóval nem igazán lehet teljesen egyértelműen kijelenteni, hogy a P30 Pro diadalmaskodna a mindennapos használatban. A Wired arról nem beszélt, hogy a zoomolásra alkalmas kamera milyen felbontással dolgozik, de sikerült megszerezni a teljes felbontású (de sajnos tömörítésen átesett) fotókat, és ez alapján valószínűleg 8 megapixeles lesz a szóban forgó szenzor.

A fényképek gyorsan elkészülnek, szinte azonnal megörökíthetőek a múló pillanatok, de a Wired azért azt hozzátette, hogy a Pixel 3 villámgyorsaságával nem tudja felvenni a lépést. Panaszra azonban valószínűleg nem lesz majd ok. A fényképek kiváló dinamikatartománnyal tudnak majd szolgálni hála az automatikus HDR-nek, ami szinte minden helyzetben megfelelően teljesíthet. A fejlesztők elmondták a lapnak, hogy a természetes összkép elérése volt az elsődleges cél, és ezt érezni is a képeken, a színvilág általában rendben van, és nem lehet rajta észrevenni a HDR algoritmusának a beavatkozását. A OnePlus 6T-hez képest egyértelműen jobbak a HDR fotói a OnePlus 7 Prónak. Akad látható zaj az okostelefon felvételein, de ez egyáltalán nem zavaró mértékű, a Wired úgy véli, hogy ez csak annak köszönhető, hogy nincs túlzottan agresszív zajszűrés.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A OnePlus 7 Pro főkamerával készített fotói a pixelösszevonási funkciót kihasználva 12 megapixelesek lesznek, tehát valóban egy 48 MPixeles egységet alkalmaznak a tervezők, ahogy arról az előzetes pletykák is szóltak. Ezzel az egységgel kiemelkedően jó fényérzékenység érhető el, ami jól fog jönni este, és az éjszakai fotózáshoz még egy dedikált Nightscape mód is jár a megjelent információk szerint. A OnePlus 7 Pro több fotó készítését követően állítja elő a kiemelten részletes esti képeit, és eléggé jól teljesít ezen a téren is, de azért a Wired szerint a legjobb éjszakai fotós mobiloktól elmarad valamelyest. És még arról is szó esett, hogy a portrémódban is a természetesség fog dominálni, nem kell túlzott színtelítettséggel számolni, és a mesterséges mélységélesség is csak olyan mértékben lesz jelen, hogy ne legyen zavaró – a profi kamerák által produkált látványra próbált rámenni a cég.

Galéria megnyitása

A Wired úgy véli, hogy a készülék 750 euró körüli áron fog megjelenni, és ezért cserébe talán már az 5G opció is biztosított lesz a OnePlus 7 Prónál, ennek ugyanis szinte biztos, hogy lesz olyan kivitele, ami támogatja majd az új generációs hálózatokat, de alapból az 5G modemet nem fogja tartalmazni. A OnePlus új csúcsmobiljai május 14-én fognak debütálni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap