Itt az ASUS RoG GeForce GTX 980 Ti Poseidon Platinum VGA-ja

A gyárilag tuningolt videokártya speciális hűtést kapott, ami alapvetően levegőt használ, de igény esetén folyadékhűtő rendszerbe is könnyedén beköthető.

Itt az ASUS RoG GeForce GTX 980 Ti Poseidon Platinum VGA-ja

Elkészült az ASUS legújabb GeForce GTX 980 Ti sorozatú videokártyája, ami igen-igen különlegesre sikeredett. Az ASUS GeForce GTX 980 Ti Poseidon Platinum amellett, hogy gyárilag megemelt órajeleken ketyeg, speciális egyedi hűtést is kapott, ami hathatósan segít a további eredményes GPU- és VRAM tuningban.

Az új videokártya nyomtatott áramköri lapján combos, 8+2 tápfázissal gazdálkodó VRM áramkör kapott helyet, amely a Super Alloy Power II komponenseknek köszönhetően nem csak stabilan, de jó hatásfok mellett is üzemel, ami tuning esetén különösen fontos. További pozitívum, hogy a minőségi komponensek terhelés alatt sokkal kevésbé zajonganak, mint kommersz társaik, ugyanakkor hőtermelésük is kisebb. A VRM áramkör a szokásos hattűs és nyolctűs PCIe tápcsatlakozók helyett két darab nyolctűs PCIe tápcsatlakozón keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot.

A RoG sorozatú újdonság fedélzetén helyet foglaló GM200-as GPU a szokásos 1002 MHz-es alap- és 1075 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajel helyett Gaming Mode alkalmazásakor 1203 MHz-es, OC Mode esetén pedig 1228 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelet vethet be – előbbihez 1114 MHz-es, utóbbihoz pedig 1140 MHz-es alap magórajel tartozik. Ezek az órajelek természetesen igény esetén feljebb tornázhatóak, hisz a melegedő komponensek hűtését egy nagyteljesítményű hibrid megoldásra bízták. A 6 GB-nyi GDDR5-ös VRAM, amely 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz, ezúttal megúszta a tuningot, hisz a memóriachipek 7010 MHz-es effektív órajelen ketyegnek.

A DirectCU H2O névre hallgató videokártya hűtő alapvetően egy egyedi fejlesztésű, kétventilátoros megoldásnak tekinthető, ami a referencia modellekhez képest nem csak hatékonyabban, de halkabban is dolgozik. Extra tulajdonság, hogy a termék két darab szabványos, G1/4"-es fittinget, illetve némi folyadékcsatornát is kapott, így a videokártya levegő alapú hűtését folyadék alapú hűtőrendszerbe is beköthetjük, ami jelentős hűtőteljesítmény-növekedést eredményez. A ventilátorok egyébként ellenállóak a porral és a levegőben lebegő részecskékkel szemben, ami 25%-kal hosszabb élettartamot jelent számukra.

A gyárilag tuningolt, de kis szerencsével még tovább tuningolható RoG GeForce GTX 980 Ti Poseidon Platinum piros ledes RoG logó világítást is kapott, ami figyelemfelkeltő megjelenést kölcsönöz neki. Az ASUS újdonságához a külföldi sajtóközlemény alapján jár egy évnyi XSplit Gamecaster prémium előfizetés, ami 99 dollárnyi értéket képvisel, plusz a Wargaming jóvoltából 15 napnyi World of Warships prémium előfizetést is kaphatunk, amelynek keretén belül a Diana Cruiser hadihajó is megkaparintható.

Az új videokártya amerikai listaára 709,99 dollár lesz, hazai listaárral kapcsolatban azonban egyelőre nincs információ. Az újdonság rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward