Itt a WHQL minősítés nélküli Catalyst 12.2

Azok az AMD Radeon HD videokártya tulajdonosok, akik már nem tudnak várni a WHQL jóváhagyási procedúra végére, azaz minél előbb ki szeretnék próbálni a februári Catalyst kiadást, most ezt megtehetik, ugyanis az AMD elérhetővé tette a Catalyst 12.2-es változatának „előminősítéssel” ellátott variánsát. Az új driver a HD 2000-es család tagjaiig minden Radeon HD sorozatú videokártyához alkalmazható.

Itt a WHQL minősítés nélküli Catalyst 12.2

Azok az AMD Radeon HD videokártya tulajdonosok, akik már nem tudnak várni a WHQL jóváhagyási procedúra végére, azaz minél előbb ki szeretnék próbálni a februári Catalyst kiadást, most ezt megtehetik, ugyanis az AMD elérhetővé tette a Catalyst 12.2-es változatának „előminősítéssel” ellátott variánsát. Az új driver a HD 2000-es család tagjaiig minden Radeon HD sorozatú asztali videokártyához, illetve videó vezérlőhöz alkalmazható.

Lássuk is, hogy milyen újításokat kínál a Catalyst 12.2 WHQL minősítéssel még nem rendelkező változata:

Windows Vista és Windows 7 támogatás a Radeon HD 7900-as és Radeon HD 7700-as videokártyákhoz

[list type="unordered"]

[*]Az említett videokártyák 32- és 64-bites Windows Vista, illetve Windows 7 operációs rendszerek alatt egyaránt támogatottak.

[*]A Windows XP támogatás majd csak a Catalyst 12.4-es változatától kezdve lesz elérhető

[/list]

[bold]

Super Sample Anti-Aliasing támogatás DirectX 10 és DirectX 11 alatt[/bold]

[list type="unordered"]

[*]Az újítás mind a Radeon HD 7900-as, mind pedig a Radeon HD 7700-as sorozat tagjainál elérhető.

[*]A felhasználók a Super Sample élsimítást és az Adaptív élsimítást az AMD Catalyst Control Centeren belül engedélyezhetik a DirectX 10-es és DirectX 11-es alkalmazásokhoz.

[*]Az alkalmazásoknak támogatniuk kell a játékon belüli élsimítás lehetőségét. A Catalyst Control Centeren belül alkalmazott erőszakos – forced – élsimítás beállítás nem támogatott a DirectX 10-es és DirectX 11-es alkalmazásoknál.

[/list]

AMD Eyefinity 2.1 – a technológiával kapcsolatos fejlesztések

 

[list type="unordered"]

[*]Egyedi felbontások: kijelző felbontások tekintetében ezentúl sokkal nagyobb választék áll a felhasználók rendelkezésére.

[*]Dinamikus konfiguráció váltás: a kijelző konfigurációk közötti váltás teljesen automatikusan és kényelmesen történik, ugyanis új kijelző csatlakoztatásakor, illetve meglévő kijelző leválasztásakor a rendszer az adott kijelző konfigurációhoz illő profilt tölti be.

[*]HydraVision fejlesztések: a Windows Taskbar mostantól mozgatható és átméretezhető a felhasználó igényeinek megfelelően.

[*]Profilmenedzserrel kapcsolatos fejlesztések: a  felhasználók több megjelenítő profilt készíthetnek és egyszerűen válthatnak a különböző AMD Eyefinity konfigurációk és a különböző kijelző konfigurációk között.

[/list]

Az AMD-től származó információk szerint a 12.2-es Catalyst WHQL minősítéssel is ellátott változata február végén, illetve március elején érkezhet. A WHQL minősítés nélküli változat már elérhető Windows XP-re, Windows Vistára és Windows 7-re, letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Megérkezett a 12.1 CAP3

Az új Catalyst alkalmazásprofil - Catalyst Application Profile - az alábbi öt játékhoz kínál újításokat, illetve javításokat:

 

[list type="unordered"]

[*]Alan Wake - Javuló CrossfireX teljesítmény.

[*]Syndicate - Javuló egy GPU-s és CrossfireX teljesítmény.

[*]Darkness 2 - Javuló CrossfireX teljesítmény.

[*]Kingdoms of Amalur: Reckoning - Javuló CrossfireX teljesítmény a Radeon HD 6000-es sorozat tagjainál, valamint alacsonyabb felbontások alkalmazásakor nincs többé negatív teljesítmény-skálázódás.

[*]Natural Selection 2 - CrossfireX alatt nincs több shadow map villódzás.

[/list]

A 12.1 CAP 3 letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward