Itt a világ legnagyobb érintőkijelzőkből álló interaktív fala

A nem túl szokványos interaktív fal MultiTraction Cell kijelzőkből áll.

Itt a világ legnagyobb érintőkijelzőkből álló interaktív fala

A különlegesség megépítéséhez a MultiTouch Ltd saját fejlesztésű érintőkijelzőit használták, amelyek a világ első moduláris érintőkijelzőinek minősülnek. Az interaktív videó falak építéséhez használható érintőkijelzők egyenként  55 colos képátlóval bírnak, és a speciális érintőkijelzős monstrum építéséhez nem kevesebb, mint 24 darabot használtak fel belőlük.

Az így létrejött interaktív videó fal 9,9 méter széles és 2,1 méter magas lett – a fal teljes magassága a talpazatot is beleszámítva nem kevesebb, mint három méter. Az érintőkijelzők egymáshoz kapcsolhatósága mellett fontos szempont volt, hogy a hatalmas videó fal megfelelően alacsony válaszidő mellett üzemeljen: ebben a MultiTraction eljárás 200 képkocka/másodperces teljesítménye segített. Az érintőkijelző fal képességeinek kiaknázásához a MultiTouch Cornerstone névre keresztelt szoftverfejlesztő csomagját használhatták a fejlesztők, amellyel zökkenőmentes nagyfelbontású renderelést lehet megvalósítani még 50 megapixeles natív felbontást alkalmazó panelek esetében is.

 

A rendszer ultragyors gesztuskövetés mellett dolgozik, magas fényerősséget kínál és különböző fényviszonyok közepette is képes hatékonyan üzemelni. A hasonló megoldásokkal ellentétben a MultiTraction Cell egységek egyidejűleg több interakciós mód lekövetésére és kezelésére is képesek: az érintőkijelzők nem csak kézzel, hanem optikai jelölőegységekkel is vezérelhetőek. Utóbbi azt jelenti, hogy a MultiTraction IR Pen szoftvernek köszönhetően, amellyel nemrégiben bővült a repertoár, a közönséges infravörös ceruzák is használhatóak az érintőkijelzőkből álló fal vezérlésére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward