Itt a világ leggyorsabb gamer egere

Az FPS játékokhoz készített G402 Hyperion Fury mindent bevet annak érdekében, hogy a játékosok maximálisan elégedettek lehessenek.

Itt a világ leggyorsabb gamer egere

A Logitech nevét aligha kell bemutatni a gamer egerek szegmensében, hiszen az elmúlt évek (sőt, évtizedek!) során meglehetősen nagy népszerűségre és elismertségre tettek szert a svájci vállalat termékei – talán nem véletlenül. Most eljött az idő, hogy bemutatkozzon a G402 Hyperion Fury névre keresztelt, kifejezetten FPS játékokhoz készített gamer egér, amely a Logitech – és talán a világ – eddigi leggyorsabb játékos rágcsálójának minősül.

A G402 Hyperion Fury megalkotásánál az volt a legfőbb szempont, hogy a termék, pontosan és gyorsan kövesse a játékosok hirtelen mozdulatait, így a mérnökök mindent e szempontnak rendeltek alá. Az egér megépítéséhez pehelykönnyű anyagokat használtak némi gumiborítással fűszerezve, a talp pedig "alacsony súrlódású", így minden adott ahhoz, hogy a termékkel könnyedén és pontosan kivitelezzük a leghirtelenebb mozdulatokat is. Az egér talpának dinamikus súrlódási tényezője 0,09 µ (k), a statikus súrlódási tényező pedig 0,14 µ (s) – ezeket az értékeket egy bútorlapon tesztelve mérték. Maga az egértalp 250 kilométernyi utat képes megtenni, mielőtt elkopik.

A nyolc programozható gombbal ellátott újdonság a makrókat fedélzeti memóriában tárolja, így azok mindig velünk lehetnek. A kellő teljesítményről egy 32-bites fedélzeti ARM processzor gondoskodik, amely mellé a szupergyors mozgások lekövetésére is képes Fusion Engine hibrid szenzortechnológiát társították.

Az Delta Zero optikai szenzor a fedélzeten elhelyezett gyorsulásmérővel és giroszkóppal karöltve utolérhetetlen követési sebességet biztosít. Az említett összetevőknek köszönhetően az újdonság másodpercenként akár 12 méternyi mozgást is képes pontosan és gyorsan feldolgozni. A hivatalos weboldal szerint az új egér emellett akár 16 G-s gyorsulást is pontosan lekövet.

A lehető legjobb pontosságról a Delta Zero szenzortechnológia gondoskodik. A szenzor pillanatnyi érzékenységét négy DPI beállítás közül választhatjuk ki annak megfelelően, éppen milyen helyzetben kell maximálisan helytállnia az egérnek, de A Logitech Gaming Software segítségével egy ötödik DPI beállítás is megadható. A DPI-váltó gombok jóvoltából a szenzor érzékenysége 240 DPI és 4000 DPI között állítható.

A Logitech Gaming Software segítségével a nyolc programozható gomb is testre szabható, így ezekhez egyszerű billentyűzetkombinációkat és bonyolult makrókat is hozzárendelhetünk. A rendszer egy ezredmásodperces válaszidővel működik, így a parancsot a lehető legrövidebb idő alatt hajtja végre. Érdekesség, hogy az egér jobb és bal gombjának élettartama nagyjából 20 millió kattintásra tehető.

Az új gamer rágcsáló 136 milliméter hosszú, 72 milliméter széles és 41 milliméter magas, kábellel együtt mért tömege pedig 144 gramm. Maga az egér az USB 2.0-s kábel nélkül 108 grammot nyom a mérlegen. A termék kétméteres USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez.

A Logitech G402 Hyperion Fury FPS Gaming Mouse névre keresztelt újdonság augusztusban kerül az üzletek polcaira két év garanciával, ára pedig 59,99 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward