Itt a világ első WiDi támogatással ellátott LCD panelje

Az LG és az Intel együttműködéséből egy forradalmian új megoldás szültetett, amivel egyszerűen és költséghatékonyan biztosítható WiDi támogatás a következő generációs monitorokhoz.

Itt a világ első WiDi támogatással ellátott LCD panelje

Az Intel Wireless Display technológiájának használatához WiDi támogatással ellátott asztali vagy mobil számítógépre, illetve egy WiDi támogatással felvértezett megjelenítőre van szükség - manapság leginkább utóbbi a szűk keresztmetszet. Persze a beépített WiDi támogatás külső kiegészítővel helyettesíthető, ám az nem feltétlenül költséghatékony megoldás.

Szerencsére az LG mérnökei az Intel szakembereivel együttműködve egy rendkívül frappáns, okos megoldást eszeltek ki a probléma költséghatékony megoldására: a WiDi technológiát biztosító elektronikát egyenesen az LCD panelbe ágyazták, így az OEM-ek könnyen és gyorsan készíthetnek WiDi támogatással ellátott megjelenítőket a nem is oly távoli jövőben.

Az együttműködés gyümölcseként egyelőre csak egy 23,8 colos képátlójú LCD panel készült, ám ha a termék iránt érdeklődnek az OEM-ek, a vállalat minden bizonnyal többféle képátlójú WiDi-képes LCD panelt is készít majd, hiszen a technológia már adott, csak át kell ültetni a nagyobb vagy kisebb LCD panelekbe. Az új panelek tehát nem csak az LG, hanem egyéb gyártók monitorjaiban is jelen lesznek.

Az LG és az Intel közös fejlesztése kétségkívül új lendületet adhat a WiDi technológiának, ami ugyan elkezdett már terjedni a piacon, de egyelőre még elég kevés a WiDi támogatással ellátott eszköz, így ebben a tekintetben bőven van hova fejlődni.

Arról sajnos nincs információ, hogy az új LCD panel hagyományos társainál pontosan mennyivel lesz drágább, de az IDF alkalmával (ami most kezdődik) erről, illetve a többi részletről is egészen biztosan lehull a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward