Itt a világ első vezeték nélküli 9.1-es fejhallgatója

A Sony új vezeték nélküli fejhallgatója a moziban tapasztalható hangzásvilágot ötvözi az otthoni kényelemmel.

Itt a világ első vezeték nélküli 9.1-es fejhallgatója

A Sony egy új, meglehetősen érdekes vezeték nélküli fejhallgatóról rántotta le a leplet, amely az MDR-HW700DS típusjelzést kapta. A friss jövevény különlegessége, hogy kiérdemelte a világ első 9.1 csatornás térhangzást biztosító vezeték nélküli fejhallgatójának járó címet.

Az új vezeték nélküli fejhallgató a mozi hangzásvilágát az otthon kényelmével párosítja, a zavartalan vezeték nélküli jelátvitelről pedig a 2,4 GHz-es és 5 GHz-es frekvenciatartomány együttes támogatása gondoskodik. A vezeték nélküli kapcsolat hatótávolsága papíron nagyjából 30 méter, ami igen jól hangzik.

A lehető legjobb mozi-élmény elérésének érdekében a Sony szakemberei együttműködtek a neves, Oscar-díjjal is büszkélkedő hangmérnökkel, Tom McCarthy-vel. A "Mozi/Cinema" mód mellett persze egyéb hangzásmódok is rendelkezésre állnak, így a játékok, a hírek és egyéb műsorok hangzásvilága is optimálisan élvezhető az újdonsággal. A játékok esetében a "Játék/Game" módot, a beszélgetős műsorok esetében pedig a "Hang/Voice" módot kell kiválasztani az előre beállított profilok közül. A lehető legjobb térhangzást a VPT (Virtualphones Technology) technológia biztosítja.

A fejhallgató két darab, egyenként 50 milliméteres átmérőjű membránnal ellátott hangszórót kapott. A fejhallgató ergonomikus kialakításának köszönhetően viselése hosszabb időn át is kényelmes – ez javarészt a jó párnázásnak köszönhető. Maguk a hangszórók az 5000 Hz és 25 000 Hz közötti frekvenciatartomány lefedésére képesek, a rendszer pedig akár 192 Khz-es, 24-bites hanganyagokkal is könnyedén megbirkózik.

Az elektronikát, illetve a DSP-t tartalmazó 430 grammos központi egység három darab HDMI bemenettel rendelkezik, de a kínálatban egy optikai audió bemenet és egy analóg sztereó audió bemenet is jelen van. Az új vezeték nélküli fejhallgató akár 4K-s televíziós vagy projektoros rendszer részeként is gond nélkül használható.

Az USB kábelen keresztül tölthető 320 grammos fejhallgató beépített akkumulátora egyetlen teljes töltéssel nagyjából 12 órányi üzemidőt kínál, az akkumulátor feltöltéséhez pedig három órára van szükség.

A gyártó sajnos nem közölte az újdonság ajánlott végfelhasználói árát. Gyors piaci körültekintésünk után úgy látjuk, a termék egyelőre csak az Amazon kínálatában van jelen, ahol 430 dollárt kérnek el érte. A különlegesség forgalmazása ebben a hónapban kezdődik meg, így rövidesen több üzlet polcain is viszontláthatjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward