Itt a világ első USB 3.0-s és SATA 6 Gbps-os porttal ellátott SSD-je

Az Apacer AS710-es SSD meghajtója külső és belső meghajtóként egyaránt helytáll.

Itt a világ első USB 3.0-s és SATA 6 Gbps-os porttal ellátott SSD-je

Az Apacer egy különleges, 2,5 hüvelykes formátumú SSD meghajtót mutatott be, ami nem csak SATA 6 Gbps-os, hanem USB 3.0-s csatolófelülettel is rendelkezik, így igény esetén akár mobil külső adattárként is használható, nem csak beépített adattárolóként.

A mindössze 7 milliméter vastag, 75 grammos tömeggel rendelkező újdonság SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül 550 MB/s-os olvasási- és 530 MB/s-os írási tempót kínál. Amennyiben az AS710-es modell USB 3.0-s portra kapcsolódik, úgy 380 MB/s-os olvasási és 420 MB/s-os írási tempót lehet elérni, ami abszolút nem rossz érték egy külső adattárolótól. A friss SSD meghajtó kiválóan alkalmas mobil külső adattárként történő használatra, hiszen nincs benne mozgó alkatrész, így a rezgéseknek és kisebb ütéseknek remekül ellenáll – plusz keveset fogyaszt, alig melegszik és hangtalanul is üzemel.

A termék háza igényes, letisztult dizájnnal rendelkező kivitelben érkezik, így az AS710 remekül helytáll mobil külső SSD meghajtóként – kinézete miatt nem kell majd rejtegetni.

A 128 GB-os AS710-es SSD meghajtó ECC és TRIM támogatással egyaránt rendelkezik, de emellett elhasználódás-kiegyenlítő algoritmus is szolgálatot teljesít a fedélzetén, így a NAND Flash memóriachipek cellái egyforma mértékben használódnak el. A repertoárban Windows-To-Go támogatás is jelen van, így a külső SSD meghajtón akár Windows 8 Enterprise operációs rendszer is tárolható, amit az adott konfigurációhoz csatlakoztatva könnyedén és gyorsan el lehet indítani, így saját megszokott szoftverkörnyezetünkben dolgozhatunk akkor is, ha PC-nk éppen nincs kéznél.

Az Apacer AS710 hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy a világ első USB 3.0-s és SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel ellátott SSD-je pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward