Itt a világ első USB 3.0-s 4K-s dokkolóállomása

Az ötletes újdonság háromféle videó kimenete közül kettő 4K2K támogatással érkezik.

Itt a világ első USB 3.0-s 4K-s dokkolóállomása

Az AMD Radeon sorozatú videokártyáiról ismert, de egyéb termékeket is gyártó, illetve forgalmazó Club 3D lerántotta a leplet a világ első olyan USB 3.0-s dokkoló állomásáról, amely 4K-s kijelzők kezelésére is képes.

A vállalat SenseVision termékcsaládjában professzionális szintű megoldások is találhatóak, így például USB-s Grafikai Adapterek, MST Hubok, illetve dokkoló állomások egyaránt lapulnak a kínálatban. A legfrissebb újdonság egy különleges USB 3.0-s dokkoló állomás, ami nem csak extra portokkal ajándékozza meg az adott rendszert, de arra is lehetőséget ad, hogy 4K2K kijelzőt kapcsoljunk hozzá DisplayPort vagy HDMI videó kimeneten keresztül.

A SenseVision sorozatot erősítő dokkoló állomás a CSV-3103D típusjelzést viseli, fedélzetén pedig a DisplayLink DL-5000-es sorozatának egyik képviselője lapul. A szóban forgó SoC jóvoltából az USB 3.0-s dokkoló 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelzőt is ki tud szolgálni. A DVI videó kimeneten keresztül maximum 2048 x 1152 pixeles felbontással működő kijelző csatlakozhat, a HDMI portra azonban 3860 x 2140 pixeles felbontású 4K2K monitor is kapcsolható, csak úgy, ahogy a DisplayPort kimenetre. A 4K-s kijelző esetében mind HDMI, mind pedig DisplayPort videó kimenet esetén 30 Hz-es maximális képfrissítési frekvencia áll rendelkezésre.

A háromféle videó kimenet mellett három USB 3.0-s port is lapul a fedélzeten, amelyek közül az egyik a Battery Charging Standard 1.2-es változatát is támogatja, azaz képes akár 1,5 ampernyi áramerősség leadására is, ha a tölteni kívánt eszköz is támogatja az BC 1.2-es szabványt. A csatlakozók között találunk még egy 10/100/1000 Mbps-os Ethernet portot, illetve egy fejhallgató kimenetet és egy mikrofon bemenetet is. A sort a külső tápadapter tápcsatlakozója zárja. A dokkoló egyetlen USB 3.0-s kábelen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, legyen szó noteszgépről, ultrabookról vagy akár tábláról. Maga a dokkoló egyébként 189 x 74,5 x 26,3 milliméteres mérettel bír, pontos tömege azonban egyelőre nem ismert.

A Club 3D speciális dokkoló állomása várhatóan október végén kerül az üzletek polcaira, listaára pedig 130 euró magasságában helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward