Itt a világ első egyslotos, alacsony profilú HD7750-ese

A PowerColor új videokártya kompakt számítógépekbe és HTPC konfigurációkba egyaránt remek alternatíva lehet.

Itt a világ első egyslotos, alacsony profilú HD7750-ese

A PowerColor HD 7750 LP névre keresztelt újdonsága rendkívül kompakt kivitelben érkezik, így a rajta elhelyezkedő egyslotos videokártya hűtő is igen kompaktra sikeredett. A hűtő számos, igen sűrűn elhelyezett alumínium lamellából áll, amelyek között egy 40 milliméteres átmérőjű ventilátor fújja keresztül a levegőt.

Az 1,5 milliárd tranzisztort tartalmazó, 28 nm-es csíkszélességgel készülő Cape Verde GPU a kompakt felépítés és a szerény méretű videokártya hűtő alkalmazása ellenére is referencia órajelen, azaz 800 MHz-en üzemel. A GPU-hoz 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódó1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében 4,5 GHz-es effektív órajelet alkalmaztak a vállalat mérnökei, ami ugyancsak megegyezik a referencia órajellel. A GPU egyébként ezúttal is 512 stream processzorral, 32 textúrázóval és 16 renderelő egységgel rendelkezik, csak úgy, mint a többi Radeon HD 7750-es videokártya GPU-ja.

Az újdonság teljes egészében a PCI Express x16-os slotra támaszkodik, már ami az áramellátást illeti. A kisméretű nyomtatott áramköri lapra minőségi komponenseket helyeztek a mérnökök, így itt találunk CPL-féle tekercseket, LFPAK MOSFET-eket és egyéb minőségi összetevőket is annak érdekében, hogy a tápellátás a lehető legstabilabb lehessen.

A videó kimenetek között ezúttal egy dual-link DVI, egy HDMI és egy levehető D-Sub portot találunk – a kártyához még egy alacsony profilú hátlap is jár, amelyen helyhiány miatt már nincs jelen a D-Sub port.

A PowerColor alacsony profilú, egyslotos felépítésű Radeon HD 7750-ese hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, de hogy az újdonság pontosan mennyibe kerül majd, az egyelőre rejtély.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward