Itt a világ első 2000 wattos tápegysége

A termék a legéhesebb hardverkomponenseket is kacagva kiszolgálja, ezt pedig remek hatásfok mellett teszi, így 80 Plus Platinum minősítést is kapott.

Itt a világ első 2000 wattos tápegysége

A tápegységek szegmensében az 1000 watt feletti teljesítmény leadására képes példányokból már rengeteg féle érkezett, ám olyan terméket eddig még nem igazán láthattunk, amely elérte volna a 2000 wattos teljesítményszintet. A Super Flower jóvoltából most eljött az idő, hogy üdvözöljük a világ első 2 kW-os tápegységét, amely a Leedex Platinum 8Pack nevet kapta.

Hogy honnan ez a fura név? A 8Pack jelzés a neves tuningmesterre, 8Pack Parry-re utal, aki közreműködött a hatalmas teljesítményű tápegység kifejlesztésénél. A Leedex Platinum 8Pack modell minőségi komponensekből épül fel, rendelkezik aktív PFC támogatással, hatásfoka pedig akár a 94%-os szintet is elérheti, így kiérdemelte a 80 Plus Platinum minősítést. A hatásfok terheléstől függően változik: 20%-os terhelésnél 92%-os, 50%-os terhelésnél 94%-os, teljes terhelésnél pedig 90%-os hatásfok elérésére képes az újdonság. Ahogy az lenni szokott, a beépített védelmi áramkör ezúttal is védelmet nyújt a túlfeszültséggel, a túlárammal, a túlterheléssel, a rövidzárral és a túl alacsony feszültséggel szemben.

A szóban forgó tápegység kábelezését tekintve teljesen moduláris felépítéssel rendelkezik, azaz minden tápkábel lecsatolható róla. A termék 150 milliméter széles, 86 milliméter magas és 200 milliméter hosszú, melegedő komponenseinek hűtéséről pedig egy 140 milliméteres légkeverő gondoskodik – áll a gyártó hivatalos weboldalán. A hőmérséklet-vezérelt ventilátorral ellátott tápegység nem jön zavarba a négy videokártyából álló Nvidia SLI és AMD CrossFireX Multi-GPU rendszerektől, de akár gyorsítókártyákkal ellátott munkaállomást is képes kiszolgálni. Ez persze aligha meglepő, hiszen az egyetlen +12 voltos tápágon hatalmas, 166 amperes áramerősség biztosítására képes, ami félelmetesen magas érték.

A világ első 2 kW-os tápegységének terhelhetőségével, illetve az általa kínált tápcsatlakozók számával kapcsolatban az alábbi táblázatok adnak tájékoztatást:

Az öt év garanciával érkező 2000 wattos Super Flower Leedex 8Pack tápegység rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 369,90 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward