Itt a szupervékony MacBook Air

A 2008-as Macworld expo-ra már várható volt egy nagyon könnyű, ultra-hordozható számítógép kiadása az Apple-től, és Steve Jobs nem is ábrándította ki a közönséget.

Itt a szupervékony MacBook Air

A 2008-as Macworld expo-ra már várható volt egy nagyon könnyű, ultra-hordozható számítógép kiadása az Apple-től, és Steve Jobs nem is ábrándította ki a közönséget.

Az alumínium-borítású MacBook Air legvékonyabb pontján 0,5 cm, a legvastagabbon pedig 2 cm vastag. Súlya 1,3 kg, így nem túlzás a nevében található Air jelzés sem. "Amikor először találkozol a MacBook Air-rel, el sem hiszed hogy ez egy csúcsteljesítményű notebook teljes méretű billentyűzettel és kijelzővel. Pedig igen." - prezentálta a terméket Steve Jobs.

Steve Jobs talán túlzott egy kicsit, azonban az 1,6 GHz-es Intel Core 2 Duo processzor, 2 GB memória, Intel GMA X3100 grafikus lapka nagyon jó teljesítménynek számít ilyen méretek között. 13,3-hüvelykes LED-háttérvilágítású megjelenítővel rendelkezik, adattárolásra pedig egy 80 GB-os 1,8-hüvelyk méretű merevlemez szolgál. Ez utóbbit ki lehet cseréltetni egy 64 GB-os SSD-meghajtóra akár. Ezzel kapcsolatban Steve Jobs megjegyezte, hogy "drágák, de gyorsak".

Hogy beférjen a MacBook Air a rendkívül kis méretű házba, csak egy USB 2.0 interfész került bele, egy micro-DVI port, és egy audio-kivezető csatlakozás. Továbbá tartalmazza az iSight kamerát, és egy teljes terjedelmű, háttérvilágítású billentyűzetet is. Az Apple 802.11n WiFi-t és Bluetooth 2.1-et csomagolt a hordozható számítógépbe, azonban az Air jelző ellenére WiMAX, EV-DO vagy HDSPA-val nem rendelkezik.

Továbbá kimaradt az Ethernet port is, valamint az optikai meghajtó, ez utóbbit az Apple egy külön megvásárolható 99-dolláros SuperDrive-val tud pótolni.

Az iPhone-nál, vagy iPod Touch-nál látott Multi-touch technológiával is rendelkezik az eszköz, mégpedig az egérpadon, így az első ilyen notebook a piacon, ami ilyen új képességgel rendelkezik. Az Apple közleménye alapján a MacBook Air 5 óráig képes működni az akkumulátoráról, ami nagyon jó eredmény az ilyen kis méretű laptopoknál. Azonban ha meghibásodik, akkor a felhasználó nem cserélheti ki, hanem vissza kell küldenie az Apple-nek.

A MacBook Air ára 1 799 dollárnál kezdődik, és megrendelhető az Apple Store-on keresztül, azonban csak két hét múlva kezdik el őket kiszállítani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward