Itt a számítógépes egér, amivel fotózni is lehet

A Genius egy meglehetősen fura egérrel rukkolt elő, amelynek már a neve is sokat sejtet: Cam Mouse.

Itt a számítógépes egér, amivel fotózni is lehet

A Cam Mouse egy úgynevezett "kettő az egyben" terméknek tekinthető, ugyanis klasszikus számítógépes egérként éppúgy használható, mint két megapixeles digitális fényképezőgépként, bár ez utóbbi talán egy kissé túlzás. Maga az egér 1200 DPI-s felbontású, Blue Eye technológiára alapozó optikai szenzort használ, ami a gyártó szerint a legkülönfélébb felületeken is hatékonyan helytáll. A remekül kézre eső, kényelmesen használható egér persze nem emiatt érdekes, hanem amiatt, amit még ezen felül az alja rejt.

Az egér alján egy elhúzható ajtót találunk, amely mögött egy két megapixeles felbontású HD kamera lapul. A 720p-s képek készítésére alkalmas kamera a Genius szerint rugalmasabban, sokoldalúbban használható, mint egy noteszgép vagy egybegép kijelzőjének kávájába épített HD webkamera - ez minden bizonnyal így is van. A Cam Mouse használható digitális fényképezőgépként, igaz, ekkor szem előtt kell tartanunk, hogy USB 2.0-s kapcsolaton keresztül csatlakozik a rendszerhez, a kábel hossza pedig véges.

Az egér oldalán található dedikált gomb segítségével könnyedén készíthetünk fotókat, amelyeket aztán egyszerűen fel lehet tölteni a különböző közösségi oldalakra. A fotószinkronizációs szolgáltatás mellett képszerkesztő alkalmazást is kapunk a termék mellé, sőt, az egér még QR kódok beolvasására is alkalmas. Az egér és a kamera üzemmód között gyorsan és egyszerűen, egy gyors mozdulattal lehet váltani, ami jó hír.

A 2 megapixeles HD webkamerák és az egyszerű optikai egerek pozitív tulajdonságait egyesítő Genius Cam Mouse hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A "kameraegérért" 29,90 dollárt kérnek el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward