Itt a piac leggyorsabb kétlemezes külső dokkolója

A HighPoint újdonsága két darab 2,5 hüvelykes vagy 3,5 hüvelykes adattárolót fogad, amelyekhez 1-1 dedikált USB 3.0-s portot kínál, így az adatátviteli sávszélességre nem lehet panasz.

Itt a piac leggyorsabb kétlemezes külső dokkolója

A HighPoint egy több szempontból is különleges kétlemezes külső HDD/SSD dokkolót mutatott be, amely a RocketStor 5422A típusjelzést viseli. A friss termék egyszerre két darab 3,5 hüvelykes vagy 2,5 hüvelykes adattárolót fogad – ezek lehetnek merevlemezek, illetve akár SSD meghajtók is, sőt, a különböző típusú és méretű adattárolókat akár kombinálhatjuk is.

Az újdonság mégsem ezért különleges, hanem azért, mert a két adattároló számára két USB 3.0-s portot kínál, így megfelelő adatátviteli sávszélesség áll rendelkezésre. Hab a tortán, hogy adattároló kapacitás tekintetében nincs megkötés: akár 6 TB-os SATA 6 Gbps-os HDD kezelésére is képes a rendszer.

A noteszgépekhez, valamint asztali számítógépekhez készített kétlemezes külső dokkoló az USB 3.0-s portok esetében nem a lassabb BOT (Bulk Only Transport), hanem a több adatátvitel egyidejű kezelésére is képes UASP protokollt használja, ami nem csak az adatátviteli sebesség növekedését eredményezi, de ezzel együtt a rendszer processzorának adatátvitellel kapcsolatos terhelését is csökkenti. A két USB 3.0-s portot két külön vezérlő szolgálja ki.

A RocketStor 5422A persze nem csak Windows, hanem Mac OS X operációs rendszerekkel is kompatibilis, sőt, még az energiamenedzsmentet is támogatja: ahogy az operációs rendszer üresjáratba, alvó módba, illetve hibernációs módba kapcsol, a dokkoló a benne helyet foglaló adattárolókat is alacsony fogyasztású módba küldi, így spórol az energiával.

A RocketStor 5422A már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 59,99 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward