Itt a második Fatal1ty sorozatú X79-es alaplap

Az ASRock mérnökei egy jól felszerelt alaplapot készítettek.

Itt a második Fatal1ty sorozatú X79-es alaplap

Az X79 Fatal1ty Champion jól felszerelve várja az LGA-2011-es Sandy Bridge-E processzorokat. Az új deszka az X79 Fatal1ty Professional mellé érkezik, amely az idei év februárjában került a boltok polcaira. A jelenlegi információk szerint a második Fatal1ty sorozatú alaplap megjelenésére sem kell már sokat várni, az ugyanis április 27-től kezdve elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban.

Az újdonság fentebb említett társánál jobb felszereltséget kínál és teljesen új dizájn köré épülő nyomtatott áramköri lapra alapoz. Utóbbinak köszönhetően több bővítőhelyet kapunk, mint az X79 Fatal1ty Professional esetében, sőt, a legfrissebb Creative Sound Core3D audió vezérlő is jelen van az új deszkán.

Az X79 Fatal1ty Champion négy helyett már nyolc darab DDR3-as memória foglalattal érkezik. A CPU foglalatot 12 fázisú DigiPower VRM áramkör táplálja, amely hasonló az X79 Fatal1ty Professional-nél alkalmazott megoldáshoz. A VRM áramkör komponenseit és a PCH-t passzív hűtőbordák hűtik, ezek között hőcső teremt kapcsolatot. A rendszer a 24-tűs ATX mellett egy 8 tűs, EPS szabványú és egy négytűs MOLEX tápcsatlakozót tartalmaz. A gyártó mérnökei dedikált feszültségmérő pontokkal is ellátták az újdonságot.

A bővítőhelyek között ezúttal öt darab PCI Epxress 3.0-s csatolófelületet találunk. Két bővítőhely teljes, x16-os sávszélességet kínál, további kettő pedig szükség esetén az x16-os slotok sávszélességén osztozik, így a négy slot négykártyás módban egyaránt x8-as sávszélességet kínál. Az ötödik slot a jelek szerint szintén x8-as sávszélességgel üzemel . A bővítőhelyek között találunk még két darab PCI Express 2.0 x1-es csatolót is, így teljes a kép.

SATA portokból hat darab 6 Gbps-os és négy darab 3 Gbps-os áll rendelkezésre, plusz még két eSATA 6 Gbps-os csatlakozót is kapunk. USB 3.0-s portokból összesen nyolc van a deszkán és a FireWire csatlakozóról sem kell lemondanunk. A kínálatban jelen van még két darab Gigabites Ethernet port, amelyek Broadcom BCM57781 alapokon nyugszanak és rendelkeznek XFastLAN támogatással. Audió vezérlőből egy 8+2 csatornás Creative Sound Core3D példány teljesít szolgálatot a friss alaplapon. A deszka szolgáltatásokban gazdag, UEFI alapú BIOS-t alkalmaz és járnak hozzá az ASRock exkluzív szolgáltatásai is – ezek között az XFastLAN, az XFastUSB és az XFastRAM egyaránt jelen vannak.

Az ASRock különleges alaplapja tehát hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban. Japánban a termékért valamivel több, mint 465 amerikai dollárnak megfelelő japán jent kérnek majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward