Itt a harmadik generációs vPro technológia

Az Intel vPro technológiája kifejezetten az üzleti felhasználók és a kisvállalkozások mindennapjait próbálja megkönnyíteni. A vPro platform legfrissebb, harmadik generációs változata számos újdonsággal bővült, amelyek segítenek az üzleti rendszerek és hálózatok működési költségeinek csökkentésében, valamint megkönnyítik a gépekkel dignosztikai- és egyéb feladatok végrehajtását is a rendszergazdák számára.

Itt a harmadik generációs vPro technológia

Az Intel vPro technológiája kifejezetten az üzleti felhasználók és a kisvállalkozások mindennapjait próbálja megkönnyíteni. A vPro platform legfrissebb, harmadik generációs változata számos újdonsággal bővült, amelyek segítenek az üzleti rendszerek és hálózatok működési költségeinek csökkentésében, valamint megkönnyítik a gépekkel diagnosztikai- és egyéb feladatok végrehajtását is a rendszergazdák számára.

Az új Intel vPro technológia, amely McCreary kódnévvel van ellátva, megpróbálja a Core 2 Quad és Core 2 Duo processzorok energiatakarékosságát és teljesítményét az Intel Q45 Express Chipset és az Intel 82567LM gigabites hálózati vezérlő előnyeivel kombinálni, ennek érdekében az Intel Active Management 5.0-s technológiát hívják segítségül. Az új, innovatív technológiák között megtaláljuk a Remote Alert funkciót, amelynek segítségével az adott számítógép meghibásodás esetén automatikusan képes segítséget kérni a rendszergazdától. A Remote Scheduled Maintenance technológiának köszönhetően a számítógépek frissítése és a különböző karbantartási feladatok ütemezhetőek. A Fast Call for Help szolgáltatás lényege abban rejlik, hogy a felhasználó azonnal segítséget tud kérni a rendszergazdától egy előre megadott kód beírása után még akkor is, ha az adott rendszer operációsrendszere vagy merevlemeze hibás.

A vPro platform további két újítással is rendelkezik: az egyik az Access Monitor eljárás, amely tökéletesen és biztonságosan rögzíti az adott rendszeren zajló aktivitást, ennek köszönhetően a belső hálózatok még biztonságosabbá válnak, ugyanis könnyebb kiszűrni a különböző rendellenességeket. Az új vPro rendszerek kínálják az első olyan beágyazott technológiát, amelynek köszönhetően a PC-k azonosítása a Microsoft Network Access Protection keretein belül történik meg.

Az új vPro platform megalkotásánál a gyártó a kis- és közepes vállalkozások igényeire is gondolt. A kisvállalkozások nagy részénél általában olyan felhasználók menedzselik a rendszert, akik mögött nincs megfelelő informatikai háttér. Az Intel a 25 notebbok vagy asztali gépnél kevesebb konfigurációval rendelkező vállalatok számára kínál erre a problémára megoldást az IT Director technológia segítségével. A technológia egy felhasználóbarát kezelőfelülettel bír, amelyen a rendszerek aktuális állapota látható, illetve különböző beállításaik is elérhetőek, ezen keresztül megakadályozható a veszélyes USB eszközök csatlakoztatása, valamint elvégezhető a rendszeres adatmentés is.

A kisvállalkozásoknak időről-időre szükségük lehet szakember segítségére. Az Intel Remote PC Assist technológia segítségével a vállalkozások összeköttetésbe léphetnek az IT szakemberekkel, akik hozzáférhetnek a rendszerhez, ha a felhasználó beírta az ehhez szükséges kódot. A kapcsolat létrejötte után a rendszergazda a távoli hozzáférés segítségével megvizsgálhatja az adott rendszert és elvégezheti a szükségesnek ítélt beavatkozásokat. Ezzel a módszerrel jelentősen felgyorsul a javítás folyamata, ezzel együtt pedig a költségek is csökkennek. Az Intel Remote PC Assist szolgáltatás egyelőre csak Észak-Amerikában lesz elérhető.

Az új platform mellett két új alaplapot is piacra dobott a gyártó, amelyek a felsorolt vPro technológiák mindegyikét támogatják. Az újdonságok közül az Intel® Desktop Board DQ45CB típusjelzésű modell a hagyományos méretű számítógépekbe, míg az Intel® Desktop Board DQ45EK az SFF (Small Form Factor), azaz kisméretű konfigurációkba passzol.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward