Itt a Firefox 4.0 ötödik béta kiadása

A Mozilla szoftverfejlesztő mérnökei a jelek szerint gőzerővel dolgoznak azon, hogy időben elkészülhessen a Firefox 4.0-s kiadásának végleges változata. Napokkal ezelőtt még csak a negyedik béta verzió volt elérhető, ám most kiadták az ötödiket is, amely elődjéhez képest ismét több fontos változáson is átesett.

Itt a Firefox 4.0 ötödik béta kiadása

A Mozilla szoftverfejlesztő mérnökei a jelek szerint gőzerővel dolgoznak azon, hogy időben elkészülhessen a Firefox 4.0-s kiadásának végleges változata. Napokkal ezelőtt még csak a negyedik béta verzió volt elérhető, ám most kiadták az ötödiket is, amely elődjéhez képest ismét több fontos változáson esett át.

A Firefox 4.0 ötödik béta kiadása mostantól alapértelmezetten elérhetővé teszi a Direct2D támogatást, amennyiben a rendszerben DirectX 10-es támogatással ellátott videó vezérlő van jelen. Ezáltal a weboldalak böngészése, illetve a grafikai elemek megjelenítése a hardveres videó gyorsításnak köszönhetően még gördülékenyebb lesz. A Direct2D funkció az előző béta kiadásokban is jelen volt, ám annál alapesetben le volt tiltva, ám korábbi hírünkben bemutattuk, hogy mit is kell tenni a funkció engedélyezéséhez. Erre a friss verziónál már nincs szükség, viszont érdemes kihangsúlyozni, hogy ez a támogatás csak Windows alatt működik és mivel béta kiadásról beszélünk, így még tartalmaz kisebb hibákat. Az alapértelmezett Direct2D támogatás mellett egyéb újítást is tartogat számunkra a szoftver. Az új kiadás már új audio API-val (alkalmazásprogramozási interfész) érkezik, ami a fejlesztők számára láthatóvá és szerkeszthetővé teszi a HTML5 <video> és <audio> tageken belül elhelyezett audió tartalmat. Az új verzió a HSTS biztonsági protokollt is támogatja, ami lehetővé teszi, hogy a Firefox az adott szerverhez automatikusan, kizárólag titkosított (SSL) csatornán keresztül kapcsolódjon.

Az audio API

 

A népszerű webböngésző 4.0-s változatának legfrissebb béta kiadását 39 nyelven, köztük magyarul is elérhetjük. A szoftvert innen lehet letölteni Windows, Linux és Mac OS operációs rendszerekhez.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward