Itt a 3.5-ös béta Firefox

A héten kiadta a Mozilla Alapítvány Firefox nyílt forráskódú webböngészőjének a 3.5-ös bétaváltozatát, ami többek között jobb teljesítménnyel, új webprogramozási szolgáltatásokkal és privát böngészési móddal hívja fel magára a figyelmet.

Itt a 3.5-ös béta Firefox

A héten kiadta a Mozilla Alapítvány a Firefox nyílt forráskódú webböngészőjének a 3.5-ös bétaváltozatát, ami többek között jobb teljesítménnyel, új webprogramozási szolgáltatásokkal és privát böngészési móddal hívja fel magára a figyelmet.

A Firefox legfrisebb változata kezdetben a 3.1 verziószámot viselte, azonban a Mozilla úgy döntött, hogy a sok számottevő újítás, javítás miatt nagyobbat ugrik a verziószámon, így lett a Firefox 3.1-ből 3.5. A most kiadott bétaváltozat az alapítvány állítása szerint az utolsó ilyen próbaverzió lesz, amit egy RC (release candidate) változat fog követni a végleges kiadás előtt. A Firefox 3.5 Béta már magyar nyelven is letölthető a Mozilla oldaláról.

A korábbi 3.0-s Firefox változatokhoz képest gyorsabb JavaScript-futtatást ígér a 3.5-ös bétába bekerült új TraceMonkey motor, beépített JSON (JavaScript Object Notation) szolgáltatásával pedig lehetőség nyílik a szerverek és a böngészők között az adatcserére. Fontos még megjegyezni a privát böngészési módot és a Location Aware Browsing támogatást, aminek segítségével a a weboldalnak megmondja a Firefox hol vagyunk, így relevánsabb információkat jeleníthetnek meg az oldalak. Természetesen ezt a funkciót külön engedélyezni kell minden egyes weboldalnál, így csak rajtunk múlik mit árulunk el magunkról.

Úgy tűnik egyre jobban kiéleződik a verseny a webböngészők piacán. A Microsoft az Internet Explorer 8-as változatával újított be, a Google a Chrome böngészővel, az Apple pedig a Safari-val vetette meg a lábát a Windows-os platformon. Jelenleg több mint 60 százalékos részesedéssel az Internet Explorer vezeti a szegmenst, amit 21 százalékkal a Firefox követ. Részletes böngésző-statisztikánkat itt lehet megtekinteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward