Ismét processzor árakat csökkent az Intel

Ismét processzor árakat csökkent az Intel

Az Intel ismét csökkentette néhány processzorának árát és szokásához híven ezúttal is csendben tette meg az ehhez szükséges lépéseket, minden különösebb hírverés nélkül. Ezúttal a vállalat belépő szintű processzorait érinti a változás, azok közül is csak négyféle változatot, amelyek a asztali konfigurációk piacán próbálnak labdába rúgni.

A pontos változásokat és a processzorok specifikációit az alábbi táblázat tartalmazza:

A Core i3-550-es processzor az árcsökkentés hatására közel azonos összegbe kerül, mint a Core i3-as sorozat legnépszerűbb tagja, a 2,93 GHz-es órajelen ketyegő, 113 dolláros áron kapható Core i3-530-as processzor. A Core i3-550 jelenleg 149 dollárért kapható a Newegg kínálatában, de ahogy a processzor ára közeledik a 100 dolláros lélektani határhoz, egyre több vásárló pártolhat el az AMD költséghatékony négymagos asztali processzoraitól, mint amilyen például a 99 dolláros Athlon II X4 640-es modell.

Érdekes módon az Intel ezzel egy időben két alacsony feszültséggel működő mobil processzor esetében is eszközölt némi árcsökkentést: a Core i7-640LM és Core i7-660UM processzorok 6-9%-kal lettek olcsóbbak. A pontos listát itt találják az érdeklődők. Az árak ezúttal is 1000 darabos megrendelés esetén érvényesek, ahogy az lenni szokott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward