Ismét nyereséges az Nvidia

Ismét nyereséges az Nvidia

Az Nvidia pénzügyi évének második negyedéves eredményei nem voltak valami fényesek, ugyanis a gyártó veszteséggel zárta az említett időszakot. Most napvilágot láttak az éppen aktuális pénzügyi év harmadik negyedéves adatai is, amelyekből kiderül, hogy a cég az elmúlt negyedévhez képest végre tudott javítani pénzügyi eredményein, így ismét nyereségessé vált.

A második negyedévhez képest a teljes árbevétel 4 százalékponttal, egészen pontosan 843,9 millió dollárra nőtt, ami jó hírnek minősül, de ez az érték az előző év azonos időszakához képest még így is elmarad, akkoriban az Nvidia ugyanis 6,6 százalékponttal magasabb, 903,2 millió dolláros bevételt tudott elkönyvelni. A nettó árbevétel, vagyis a haszon 84,9 milliárd dollárt tett ki, ami 0,15 dolláros részvényenkénti nyereséget jelent, ami a második negyedéves 141 millió dolláros, azaz részvényenkénti 0,25 dolláros veszteséghez képest igen szép eredmény. Érdekesség, hogy egy évvel ezelőtt, azaz az elmúlt pénzügyi év harmadik negyedévében a gyártó még 107,6 millió dolláros profitot tudott elkönyvelni, ami 0,19 dolláros részvényenkénti nyereséget jelent. Az említett szintet ugyan nem sikerült felülmúlni, de legalább a veszteséges működésnek már vége van.

Az Nvidia első embere, Jen-Hsun Huang örömmel jelentette be a vállalat pénzügyi eredményeit ismertető konferencián, hogy a cég végre visszatalált a normál kerékvágásba, és piaci részesedés tekintetében is javított korábbi helyzetén. A vezető örömmel beszélt arról a tényről is, hogy az első Fermi alapú GPU megjelenése óta további több új GPU-t dobtak piacra, amelyek között az új zászlóshajó, a GeForce GTX 580-as videokártya GPU-ja is szerepel, így a friss termékeknek köszönhetően az Nvidia mára már minden szegmensben képviselteti magát Fermi architektúra köré épülő megoldásaival, legyen szó az asztali vagy mobil szegmensekről, vagy akár a munkaállomások piacáról.

A jelenlegi negyedévvel kapcsolatban az illetékesek úgy vélik, hogy a vállalat teljes árbevétele a harmadik negyedéveshez képest 3-5%-kal növekedni fog.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward