Ismét jó negyedévet zárt az Nvidia

Az Nvidia 2015-ös pénzügyi évének második negyedéve meglehetősen szép eredményekkel zárult, így a cég vezetése joggal lehet elégedett.

Ismét jó negyedévet zárt az Nvidia

Az Nvidia meglehetősen jól teljesített az elmúlt időszakban, legalábbis erre utalnak a cég legutóbbi pénzügyi teljesítményéről beszámoló eredmények.

A vállalat 2015-ös pénzügyi évének második negyedéve mind teljes árbevétel, mind pedig profit tekintetében jobb lett, mint amit az elmúlt pénzügyi év azonos időszakában sikerült elkönyvelni. A teljes árbevétel 13%-kal nőtt, a profit pedig 33%-kal lett magasabb. A pontos adatokat az alábbi táblázat összesíti. Persze már sokszor elmondtuk, de ezúttal sem szabad elfelejteni, hogy a pénzügyi negyedév az Nvidia háza táján sem azonos a naptári negyedévvel: a gyártó pénzügyi év tekintetében egy évvel előrébb jár az aktuális naptári évnél.

A fenti adatok magukért beszélnek. Jen-Hsun Huang, az Nvidia első embere kiemelte, a cég mindhárom növekedési területen erős teljesítményt tudott felmutatni, így a mobil megoldások piacán, a játékosoknak szánt megoldások piacán, illetve az adatközpontokat megcélzó termékek piacán egyaránt növekedést tudott elkönyvelni. A Tesla gyorsítók üzletága a felhőszolgáltatásokat nyújtó cégek egyre növekvő érdeklődésének köszönhetően magas fordulatszámon pörög, de a SHIELD tábla is felkeltette a piac érdeklődését. A cél természetesen a további növekedés, illetve az, hogy a mobil felhő szegmens forradalmában piacvezető szerepet tölthessen be a cég.

A jelenlegi negyedév alkalmával az Nvidia pénzügyi szakemberei azt várják, hogy a teljes árbevétel 1,2 milliárd dollár lesz (+/-2%). Amennyiben minden a tervek szerint alakul, az előző pénzügyi év azonos időszakához képest ismét növekedést produkálhat a vállalat, de a két évvel ezelőtti eredményhez képest már csak stagnálásra lesz jó ez a teljesítmény.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward