Ismét irigylésre méltóan zárta a negyedévet az Apple

Az Apple ismét komoly növekedést ért el éves szinten.

Ismét irigylésre méltóan zárta a negyedévet az Apple

A neves nagyvállalat publikálta legfrissebb pénzügyi eredményeit, amelyek az előző negyedéves teljesítmény alakulásáról rántják le a leplet. Az előző év azonos időszakához képest a profit közel duplájára nőtt, a teljes árbevétel pedig 59%-kal lett magasabb, így a cég vezetése elégedett lehet.

Érdekesség, hogy az előző negyedéves profit meglepő módon alig marad el a tavalyi év utolsó negyedévében felmutatott 13 milliárd dollártól. Ahogy az a lenti táblázatból is kiderül, teljes árbevétel tekintetében sincs túlságosan nagy különbség a két negyedév között.

A 39,2 milliárd dolláros teljes árbevétel félelmetesen magas összeg. A Google tavalyi teljes árbevétele 37,9 milliárd dollárra rúgott – csak hogy tudjuk hová tenni az táblázatban szereplő számokat.

Az Apple rendkívül jó pénzügyi teljesítménye javarészt most is az erős iPhone és iPad eladásoknak köszönhető. A Mac-ek szállítási mutatója csak egyszámjegyű növekedést mutatott, az iPod-ok szállítási mutatója pedig a korábbi trendnek megfelelően tovább csökkent.

Nem úgy az iPad és iPhone eladások. Az iPhone-ok esetében éves szinten 88%-os növekedést figyelhetünk meg, ezzel szemben az iPad-eknél már 151%-ra rúg az éves növekedés mértéke, ami nagyon magas érték.

A fentebb látott lendület a jelenleg is zajló, harmadik pénzügyi negyedévben is folytatódhat. Az Apple fő pénzügyi vezetője, Peter Oppenheimer úgy gondolja, hogy a jelenlegi negyedév folyamán 34 milliárd dollár körül helyezkedik majd el a cég teljes árbevétele, ami az előző év azonos időszakához képest 19%-os növekedést jelent, amennyiben minden a várakozásoknak megfelelően alakul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward