Ismét fontos szabadalmakat vásárolt az Intel

Ismét fontos szabadalmakat vásárolt az Intel

A szándéknyilatkozat értelmében az Intel az InterDigital-tól és leányvállalataitól nagyjából 1700 szabadalmat és szabadalmi bejegyzést vásárol majd, amelyekért 375 millió dollárnyi készpénzt fizet. A megállapodás több fontos szabadalmat is magában foglal, amelyek a 3G, LTE és 802.11 technológiákhoz kapcsolódnak.

Maga az InterDigital aktív fejlesztője a különböző modern vezeték nélküli technológiáknak, amelyek között a WCDMA (Wideband CDMA), a HSDPA (High Speed Download Packet Access) és a HSUPA (High Speed Upload Packet Access) típusú 3G technológiák egyaránt jelen vannak, sőt, a cég még az LTE (Long Term Evolution) és az LTE-Advanced 4G technológiák terén is végez fejlesztéseket.

A szóban forgó szabadalmak az InterDigital rendkívül széles portfóliójának csak egy apró részét fedik le. A szabadalmak segítenek majd az Intel számára, hogy stratégiai befektetéseket eszközölhessen a mobil szegmensben. A most megszerzett szabadalmak tovább bővítik a vállalat amúgy is nagy, erős és változatos, rengeteg szabadalmat és szellemi tulajdont tartalmazó portfolióját.

Hogy az új szerzeményekre miért van szükség? Minden bizonnyal azért, hogy a gyártó ütőképes okostelefon platformmal képviselhesse magát a piacon. Ennek érdekében a különböző vezeték nélküli kommunikációs technológiák támogatását egyenesen az adott SoC egységbe integrálhatja a vállalat, ami jótékonyan hat majd a fogyasztásra és a gyártási költségekre is. Persze ezen technológiák integrációja nem csak az okostelefonok, hanem egyéb mobil eszközök esetében is hasznos lehet – például tábláknál, illetve akár ultrabookoknál is

A tranzakció teljesítésére – az illetékes szervek jóváhagyása után – az idei év harmadik negyedévében kerülhet sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward