Ismét feltűnt az OMAP alapú Galaxy S II

A mutálódott Galaxy S II már nem először villantja meg bájait az interneten, ugyanis április-június magasságában már szárnyra keltek bizonyos fotók egy singapore-i facebook oldal által, amin egy addig ismeretlen SGS2 kiadás szerepelt.  

Ismét feltűnt az OMAP alapú Galaxy S II

A mutálódott Galaxy S II már nem először villantja meg bájait az interneten, ugyanis április-június magasságában már szárnyra keltek bizonyos fotók egy szingapúri facebook oldal által, amin egy addig ismeretlen SGS2 kiadás szerepelt.

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem kacsa volt a hír, miszerint olyan Galaxy S II variáns érkezik, amiben nem a Samsung által készített SoC üzemel, hanem a Texas Instruments berkeiben nevelkedő lapkára épít. A Samsung csúcsmodellje ezúttal is Ázsiában tűnt fel, valószínűleg valamelyik itteni piacon lesz bevetve a megváltozott munkaképességű zászlóshajó. Nem tudni, hogy erre miért van szükség, hiszen eddig nem hallottunk olyan információkat, amiben bármi utalás is lett volna arra, hogy a Samsung Exynos készleteiből hiány lenne.

A korábbi információkkal ellentétben, az i9101 kódnév helyett, i9100G néven fejlesztik az OMAP SoC-cal hajtott Galaxy S II-ket. Első ránézésre hatalmas változás nem történt, az OMAP 4430 ezen verziója mellett a processzor terén hasonló a helyzet; kétmagos, 1,2GHz-en üzemel és CortexA9 alapú. A lapka egy másik pontján viszont már nem ilyen rózsás a helyzet. A grafikus mag szerepében egy PowerVR SGX540 van, pont mint az első Galaxy S-ban, bár azért itt 200 MHz helyett, 384 MHz-en üzemel. Ezzel a változással a Motorola Droid RAZR-hez hasonló  vasat kapunk, mivel ott is 1,2 GHz-re tuningolt OMAP 4430-cal találkozhatunk.

Több komoly változás nem is lesz, ami a teljesítményt befolyásolná bármilyen formán. A készülék külsőre is teljesen megegyezik az eredeti kiadással. A megjelenést illetően nem áll rendelkezésünkre információ, így sem annak helye, sem annak ideje nem ismert, valamint az árral kapcsolatban sem tudunk biztosat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward