Ismét egy ex-AMD-s szakember igazolt át az Intelhez

És ezzel egy időben az AMD is szert tett egy korábbi inteles felsővezetőre.

Ismét egy ex-AMD-s szakember igazolt át az Intelhez

Az Intel jó ideje nem rejti véka alá, hogy óriási tempóban zajlanak az Xe architektúra fejlesztései, amelyhez nagy reményt fűznek. Ez lényegében a vállalat következő generációs, Gen12-es megoldása, ami ezúttal nem csak a processzorok fedélzetén juthat szerephez, hanem dGPU-k is készülhetnek vele. A tervek szerint az Xe architektúra az alacsonyfogyasztású mobilprocesszorok iGPU-ja mellett a gamer videokártyákon, valamint az adatközpontokba szánt speciális gyorsítókártyákon egyaránt jelen lesz a nem is oly távoli jövőben.

Galéria megnyitása Ali Ibrahim Annak érdekében, hogy a törekvéseket siker koronázhassa, az Intel mindent elkövet azért, hogy kellően ütőképes fejlesztőcsapatot verbuváljon össze, ezt a csapatot pedig rátermett vezetőkre bízza, hogy minden a lehető legjobb kezekben lehessen. Korábban már számos ex-AMD-s szakember bukkant fel az Intel kötelékében, a létszám pedig újabb taggal bővült, ugyanis az elmúlt hetek folyamán csatlakozott a csapathoz Ali Ibrahim. Az új munkaerő az architektúráért, grafikáért, illetve szoftverekért felelős csoport alelnökeként tevékenykedik majd a cégnél, ám azt nem árulta el az Intel szóvivője, pontosan mi lesz a feladata.

Ali Ibrahim 13 évig erősítette az AMD-t, ahol vezető mérnökként dolgozott a felhő alapú játékszolgáltatásokkal és a SoC egységekkel foglalkozó üzletágban. A felgyülemlett tapasztalat egészen biztosan jól jön majd az Intel számára, ugyanis a vállalat most mindent megtesz azért, hogy ütőképes videokártyákat és gyorsítókártyákat dobhasson piacra.

Ezzel együtt az sincs kizárva, hogy ha jól sülnek el az Xe architektúrával kapcsolatos tervek, akkor az Intel akár a konzolok szegmensében is felveheti a versenyt az AMD-vel szemben, vagyis a Microsoft és a Sony következő generációs játékkonzoljaiért folyó versenyben is megpróbálhat részt venni, ugyanis technikailag képes lehet megfelelő teljesítményű egyedi SoC egység építésére, ha az új dGPU technológia kellően ütőképes lesz ehhez. Ezzel együtt a felhő alapú játékszolgáltatások piacára is betörhetnének az Intel új megoldásai, ebben pedig sokat segíthet a frissen felvett munkaerő is, hiszen ezen a területen is vannak tapasztalatai.

A szakemberek vándorlása persze nem egyirányú folyamat, vagyis nem csak az AMD-től szivárognak át kulcsfontosságú emberek az Intelhez, hanem az Inteltől is az AMD-hez. Utóbbira remek példa, hogy az AMD nemrégiben magához csábította az Intel szerverprocesszorokért felelős részlegének vezetőjét, Dan McNamarát, aki most már az EPYC szerverprocesszorok útját egyengeti.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap