Ismét csúszik a Firefox 4 megjelenése

Ismét csúszik a Firefox 4 megjelenése

A Microsoft illetékesei javában ünneplik, hogy az Internet Explorer 9 RC változata már túl van a kétmillió letöltésen, a Firefox háza tájáról azonban nem érkeztek túl jó hírek. A Mozilla mérnökei kisebb-nagyobb nehézségekbe ütköztek, ami annyit jelent, hogy a Firefox 4.0-s kiadásának végleges verziója nem február végén, hanem majd csak valamikor március folyamán válik elérhetővé, ugyanis az RC kiadás megjelenése előtt még kiadnak majd egy újabb béta verziót is.

A napokban érkezett hírek szerint a Mozilla fejlesztőcsapata még mindig 22 darab kisebb-nagyobb hiba (hardblockers) kijavításán munkálkodik, ami azért rossz hír, mert így a legutóbbi ütemtervet módosítani kell. Most a szakemberek úgy látják, hogy az RC (Release Candidate – Kiadásra Jelölt) változat február 25-én válhat elérhetővé, ennek értelmében a Firefox 4.0 végleges kiadása biztos, hogy nem jelenik meg március előtt. Ez utóbbi időpont még mindig megfelel a korábbi állításoknak, amelyek szerint 2011 elején elérhetővé válik a Firefox 4.0 végleges változata, de ahhoz képest, hogy az eredeti tervek 2010 végén esedékes megjelenésről szóltak, jelentős csúszásnak fogható fel.

A Firefox 4.0 végleges változatának megjelenése után a Mozilla szoftvermérnökei hatalmas iramban készítik majd a népszerű webböngésző újabbnál-újabb kiadásait. A tervek szerint a Firefox 5.0-s, 6.0-s és 7.0-s változatai még az idei év vége előtt elérhetővé válnak, amennyiben minden a tervek szerint alakul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward