Ismét csökkent a Surface Pro ára

A Microsoft Windows 8 rendszert futtató táblagépe további 100 dollárral lett olcsóbb.

Ismét csökkent a Surface Pro ára

A Microsoft folyamatosan próbálja élénkíteni a Surface gépek iránti keresletet, de inkább kevesebb, mint több sikerrel jártak eddig. A sorozatos ajándékozási akciók mellett, most egy újabb 100 dolláros alapár csökkentéssel számolhatnak az érdeklődőknek, így az első Surface Pro tábla már akár 699 dollárért a miénk lehet.

A vállalat éppen egy hónapja mutatta be a Surface RT és Surface Pro utódjául szolgáló modelleket. Az elődök árát ezt megelőzően már egy hónappal korábban, augusztusban is lentebb tornászták, ám nagyon úgy fest, hogy az így kialakult kicsi (mindössze 12 százalékos) árkülönbség mellett a Surface Pro iránt mutatott érdeklődés még tovább csökkent. Ez persze egyfelől jó, hiszen többen fordulnak a 899 dollárért árusított Surface Pro 2 felé, másfelől viszont emiatt a vártnál is több előző generációs megoldás maradhat a vállalat raktáraiban – ezek pedig egy idő után már teljesen eladhatatlanok lesznek, ami további veszteséget jelent.

A mostani akció keretében a Microsoft az összes Surface Pro árát csökkentette egy százassal. Ennek a lépésnek köszönhetően a 64 GB-os tárhellyel ellátott Surface Pro már 699 dollárért cserébe a miénk lehet, míg a 128 GB-tal rendelkező masina 799 dollár lett, 999-ért pedig már a legnagyobb, 256 gigás tárkapacitású vihető haza. Tehát a teljes termékpaletta 1000 dollár alá került, ami persze még mindig nem azt jelenti, hogy ezt olcsónak nevezhetnénk, de minden bizonnyal többen fognak elgondolkodni a beruházáson, mint eddig.

Az aktuális árcsökkentés elsősorban az Egyesült Államokat és Kanadát érinti, de remélhetőleg idővel a hazai árakban is meg fog mutatkozni a 100 dolláros kedvezmény. A Surface Pro és a Surface RT ára eddig egyszerre ment le, ám most az ARM-os rendszeré maradt a régiben, így ezt a nyári akció után nem illették újabb árredukcióval. Ezért cserébe jelenleg 349 dollárt kell a kasszánál hagynunk, míg a közvetlen utódja, az RT jelzőt elhagyó Surface 2 449 dolláros áron debütált szeptember végén. Valamint a napokban 499 dolláros ajánlott fogyasztói árral jött a Nokia Lumia 2520, ami egy kicsit szintén házon belüli ellenfélnek tekinthető. Vélhetően itt a kereslet rendben van – hiszen az árelőny is jelentős –, már ha fogalmazhatunk így, miután az összes, első generációs Surface csúfos kudarcot vallott, és arra is fény derült, hogy nagyjából 900 millió dolláros veszteséget termeltek a Microsoftnak. Az ármérsékléssel is a veszteségeiket szeretnék csökkenteni.

A redmondiak mostani akciója időhöz kötött, az év végéig szól, ami egyúttal valószínűleg virágnyelven azt is jelenti, hogy december 31-ével leállítják a Surface Pro forgalmazását. Ezt követően házon belül a Surface Pro 2 maradhat az egyetlen Windows 8 rendszerrel felvértezett táblagép.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward