Ismét csiszoltak az iOS 7 megjelenésén

Átszabott ikonokkal és még egyszerűbb kezelhetőséggel megfűszerezve érkezett a legújabb, ötös béta.

Ismét csiszoltak az iOS 7 megjelenésén

A béta állapotot taposó iOS 7 operációs rendszer legfrissebb kiadása nagyon hamar érkezett. A negyedik és a mostani, ötödik verzió között mindössze egy hét telt el, míg legutóbb három hetet kellett várni az új variáns befutására. Ennek ellenére senki ne gondolja, hogy visszavettek volna a változtatások számán, természetesen most is vannak újítások szép számmal.

A felhasználói felület ezúttal is kulcsszerepet játszott, ismét több ponton átdolgozták az új iOS megjelenését. Valamivel színesebb lett például a teljes beállítási rész, ugyanis az eddigi egyszerű kis kék grafikák helyét különböző alapszínű piktogramok vették át. A minták persze maradtak a régiben, így a tájékozódással nem lesz gondunk. Ezen túlmenően átszabták a Twitter közismert kismadaras ikonját is némileg, és több helyen is feltűnt az adatok szolgáltatásáért felelős Yahoo! cégére (némi reklám?). További újítás, hogy megváltoztak a hívás közben feltűnő menüpontok virtuális billentyűi - ezek is átvették a korábban (béta 4) megváltoztatott tárcsázó körkörös megjelenését. Valamint a célzott módosításokat még egy sor aprósággal is megtoldották, így néhány eddig nem látott áttűnési animációt, átlátszóságot és homályosítást is megfigyelhetnek majd a szemfülesebb tulajdonosok.

Szabályozható lesz az, hogy honnan érhetjük le a Control Centert; pontosabban letiltható alkalmazások futtatása közben, így megkímélhetjük magunkat néhány véletlenszerű kellemetlenségtől. A kamera elindítása egyszerűbben megoldható lesz már a lezárt képernyőről. És ahogy a négyes bétánál a képernyőzárat ellátták egy irányzékként szolgáló nyíllal, úgy feltűnt itt is ugyanaz a nyilacska, csak éppen a kikapcsoláskor - ez segíti a felhasználót, hogy milyen irányba mozgassa az úját a megjelenítőn a kívánt cél elérése érdekében.

Ezek mellett, az első jelentések szerint sikeresen javítottak a rendszer sebességén. Gyakorlatilag minden téren szemmel látható a gyorsulás, ám azért akadnak problémás részek is. Ilyen például az indulás folyamata, mely érezhetően hosszabbra nyúlik a mostani verzióban. Persze az ilyen problémáknak az orvoslására még rengeteg ideje van az Apple mérnökeinek, mivelhogy a hivatalos megjelenésre csak ősszel kerül majd sor, és látható, hogy a tempó és az irány is jó. Az eleinte félelmetesen leegyszerűsített iOS 7 szépen lassan kikupálódni látszik.

Az iOS 7 béta 5 az eddigi legkisebb frissítés (kb. 150 MB készüléktől függően). A telepítés ezúttal is többféleképpen elvégezhető: iTunesszal számítógépről és vezeték nélkül OTA (Over-the-Air) módon is. A művelet megkezdése előtt ezúttal is gondoskodjunk néhány alap dologról: a fontosabb adatainkról csináljunk lehetőségeink szerint biztonsági mentést, győződjünk meg arról, hogy kellően stabil és gyors az internetkapcsolatunk és a töltöttségi szintre is figyeljünk oda - ezek mind kellenek, ahhoz, hogy simán menjen a procedúra. A készüléktámogatáson most sem változtattak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward