Iris Optical: 2000 Hz-es gamer egér a Thermaltake-től

A Thermaltake új egere másodpercenként akár 2000 pozíció jelentést is küldhet a PC felé, ami magas képfrissítési ráta mellett dolgozó monitorok esetén előnyös.

Iris Optical: 2000 Hz-es gamer egér a Thermaltake-től

A gamer egerek piacán az 1000 Hz-es polling rátával dolgozó példányok már egészen általánosnak számítanak. Hogy szükség van-e ennél többre, arról megoszlanak a vélemények, de az ASUS RoG Gladius első generációja már 2000 Hz-es volt 2016-ban is. Azóta nem igazán követte senki a példát (még az ASUS sem), de most a Thermaltake bemutatta az Iris Opticalt, ami 2000 Hz-en kommunikálhat a géppel.

Galéria megnyitása

Hogy miért jó papíron a 2000 Hz-es mintavételezési frekvencia? Azért, mert ezzel másodpercenként 2000 pozíció jelentést küldhet az egér a PC USB portja felé, ami hatékonyabb és pontosabb mozgáskövetést, valamint gyorsabb reakciót eredményezhet. Ahogy a monitorok képfrissítési frekvenciája növekszik, úgy ennek a polling rátának is növekednie kell, hogy az egérkezelés közben észlelhető mikro-akadozások mértéke csökkenjen. A tesztek alapján a 120 Hz-es monitoroknál egy 1 kHz-es polling rátával dolgozó egér mellett még mindig tetten érhetőek apró akadozások a mozgáskövetésben, ám ezek ebben a helyzetben nem igazán gyakorolnak hatást a tényleges játékélményre. Mindenesetre a teszt eredménye szerint a monitorok gyorsulásával az egereknek is gyorsulniuk kell, így az 1 kHz-es példányok után most már a 2 kHz-es megoldások is elkezdhetnek szállingózni.

Galéria megnyitásaGaléria megnyitása

Erre az igényre reagál most a Thermaltake Iris Optical névre keresztelt egere, ami a 2000 Hz-es polling rátától eltekintve nem egy extravagáns megoldás. Alapját egy PixArt PMW-3325-ös optikai szenzor adja, ami 5000 DPI-s maximális felbontással dolgozik, másodpercenként maximum 2500 milliméternyi mozgás lekövetésére képes és maximum 20 G-s gyorsulást tud érzékelni. Az egér háza a mai trendeknek megfelelően RGB LED alapú világítást is kapott, ami két zónára osztva működik.

Galéria megnyitása

Az elsődleges egérgombok kellően strapabíróak, azaz 20 millió kattintást is kibírnak élettartamuk során. Az egérről a DPI váltó kapcsoló sem hiányzik, amivel alap esetben 5 érzékenységi szint közül lehet választani (400/800/1600/3200/5000 DPI). A hat gombbal rendelkező Iris Optical a makrók eltárolását is támogatja, ehhez rögtön öt profilt kínál, így 30 makrót tud „megjegyezni”.

Galéria megnyitása

Az 1,8 méter hosszú USB kábelt használó egér 123 milliméter hosszú, 68,71 milliméter széles és 41,13 milliméter magas. Beállításait a TT Esports Command Center Pro nevű szoftveren keresztül lehet módosítani. Az új egér már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig mindössze 30 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward