IPS panelt kapott a legújabb UHD Acer monitor

Az új monitor 100%-os sRGB lefedettséget kínál, állványa pedig remekül variálható.

IPS panelt kapott a legújabb UHD Acer monitor

Az Acer új monitorral bővítette B6-os sorozatát, a friss jövevény pedig nem más, mint a B326HL típusjelzést viselő modell, amelynek 32 hüvelykes képátlójú LCD kijelzője UHD, azaz 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemel.

A termék minden bizonnyal nem az olcsóbb UHD monitorok táborát erősíti majd, hiszen TN+Film helyett szélesebb betekintési szögeket és jobb képminőséget biztosító IPS panelt alkalmaz. A 178 fokos betekintési szögekkel büszkélkedő LCD panel az sRGB színteret 100%-ban képes lefedni, csak úgy, ahogy a napokban bemutatott BenQ monitor, ami a 27 hüvelykes UHD megjelenítők között elsőként volt képes erre.

No de térjünk vissza az Acer újdonságához. A friss monitor a ComfyView technológia jóvoltából matt kijelzővel érkezik, így munka vagy kikapcsolódás közben nem kell tartanunk a zavaró tükröződésektől. A panel egyébként 1000:1 kontrasztarány és 6 ezredmásodperces GTG válaszidő mellett üzemel. A lehető legjobb képminőségről több technológia is gondoskodik: ezek között az Acer ColorPlus, Super Sharpness és eColor Management eljárásai egyaránt jelen vannak, amelyek segítenek a még színhűbb, részletgazdagabb és élesebb képi megjelenítés elérésében. A termék mellé Delta 2 opciós kiegészítő is választható, azaz igény esetén a színkalibráció is megvalósítható a még pontosabb színvisszaadás érdekében.

Az Acer friss UHD megjelenítője több videó bemenetet is tartalmaz, így DisplayPort, Mini DisplayPort, HDMI és dual-link DVI portok közül választhatunk. A rendszer kettéosztott monitor funkciót is támogat, amellyel egyszerre párhuzamosan két munkaterületet tudunk használni. Extraként egy négyportos USB 3.0-s hub is a kínálat részét képezi.

Annak érdekében, hogy a kijelzőt remekül beállíthassuk, egy ütőképes állványt mellékelt a gyártó a termékhez, ami 150 milliméteres tartományon belüli magasságállítást, 60 fokos elforgatást és 25-től 5 fokig terjedő döntést tesz lehetővé.

A fotósokat, videóvágókat és tervezőket megcélzó B326HK monitor rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, arról azonban egyelőre nem hullott le a lepel, hogy pontosan mennyibe kerül majd. A nem hivatalos információk szerint 1000 eurós listaárra kell felkészülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward