IPS alapú NEC monitor 21:9-es képaránnyal

Egy új NEC monitor érkezett, amely rendhagyó képarányával, hatalmas képátlójával és minőségi LCD panelével próbál hódítani a piacon.

IPS alapú NEC monitor 21:9-es képaránnyal

A friss megjelenítő a MultiSync EA sorozatot erősíti és EA294WMi típusjelzéssel rendelkezik. A 29 colos képátlójú monitor IPS alapú LCD kijelzőt alkalmaz, amely a szokatlan, 21:9-es képaránynak köszönhetően meglehetősen furcsa, 2560 x 1080 pixeles natív felbontást biztosít.

Az új megjelenítő gyártója szerint jelentősen javítja a produktivitást, ugyanis tökéletesen alkalmas több feladat egyidejű elvégzésére, mivel a széles, hatalmas felbontású megjelenítőn sok-sok tartalom elfér, méghozzá kényelmesen - akár több forrásból is. Az új monitor 29%-kal kevesebbet fogyaszt mint egy 19 colos megjelenítőkből álló, hasonló LCD panel technológiát alkalmazó kétmonitoros rendszer. Az új monitor kép a képben és kép a kép mellett funkciókat is kínál, így két különböző forrásból érkező tartalom zökkenőmentes megjelenítésére is képes, azaz valóban hozzájárul a produktivitás fokozásához.

A 21:9-es képarányú IPS panel 178 fokos függőleges és 178 fokos vízszintes betekintési szöget kínál, körülötte pedig vékony káva húzódik annak érdekében, hogy az összkép minél vonzóbb lehessen. Persze a vékonyabb káva nem csak a kinézet miatt fontos, hanem azért is, mert a vékonyabb keretnek köszönhetően többmonitoros rendszer építésére is hatékonyan befogható az újdonság. A többmonitoros rendszerek hatékony kezeléséről a ControlSync névre keresztelt beállítás-szinkronizáló eljárás gondoskodik, ami akár hat monitor összehangolására is képes. A technológia jóvoltából az általunk kiválasztott mester monitor beállításai egyszerűen alkalmazhatóak a többi monitorra is, így egyszerűen és gyorsan hozható létre egységes beállítások mellett működő többmonitoros rendszer.

Maga az újdonság egyébként 1000:1 valós, illetve 25000:1 dinamikus kontrasztarány mellett üzemel, fényerőssége pedig 300 cd/m2-es értéket képvisel. A megjelenítő 6 ms-os válaszidőt biztosít. A profi monitor egy ütőképes állványt is kapott, amellyel a kijelző döntésére és elforgatására egyaránt van lehetőség, sőt, még portré módot is kapunk. További jó hír, hogy a megjelenítő magassága 130 milliméteres tartományon belül állítható.

A videó bemenetek között egy DisplayPort, egy MHL támogatással is ellátott HDMI port, két DVI-D port és két D-Sub port lapul, azaz maximálisan ki vagyunk szolgálva. A sorból persze a négyportos USB 2.0-s HUB sem hiányzik, sőt, két darab, egyenként 1 wattos terhelhetőségű beépített hangszórót is kapunk.

Az optimális működés, illetve a maximális energiatakarékosság érdekében jelenlét-érzékelő, illetve környezeti fény-érzékelő is helyet kapott a monitoron. Az energiatakarékos működésről az ECO Mode gondoskodik, a felhasznált energiáról és a széndioxid-lábnyomról pedig külön menü tájékoztatja a felhasználót.

A három év garanciával érkező MultiSync EA294WMi május elején válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 799 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward