iPhone: enyém a piac 16,6 százaléka

Az Apple iPhone okostelefonja folyamatosan hódítja el a piacot a domináns Nokiától és Palm-tól.

iPhone: enyém a piac 16,6 százaléka

Az Apple iPhone okostelefonja folyamatosan hódítja el a piacot a domináns Nokiától és Palm-tól.

A Needham piackutató cég által múlt héten kiadott jelentés alapján kijelenthetjük, hogy az okostelefon piac második helyére került az Apple üdvöskéje, az iPhone. A szeptemberben véget ért negyedév adatai alapján az iPhone okostelefoné jelenleg a szegmens 16,6 százaléka, amit a Nokia előz meg 43,6 százalékos részesedéssel.

Egy évvel ezelőtt a Nokia tartotta a kezében a szegmens több mint felét, 63,6 százalékát, az azóta bekövetkezett 20 százalékos visszaesés nagy mértékben az iPhone, és azon belül főként a 3G-s változat hatalmas sikerének tudható be. Ráadásul az iPhone 3G miatt nem történt jelentős csökkenés okostelefon eladásokban, így még a piac megmentőjeként is díszeleghet.

A RIM BlackBerry-jei és azok a készülékek, amik Windows Mobile operációs rendszert futtatnak csekély visszaesésre lettek figyelmesek az előző negyedév eladásaiban. Az elemzők szerint az iPhone sikere az Apple által használt üzleti modell sikerére hívja fel a figyelmet, azaz a gyártó saját maga készíti a telefonjához az operációs rendszert és így teljes mértékben ki tudja használni a hardver adottságait.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward