iPatika: Gyószertár kereső extrákkal

A hiánypótló alkalmazás szinte mindenki számára hasznos lehet, ráadásul funkciók sokaságával rendelkezik.

iPatika: Gyószertár kereső extrákkal

Az okostelefonok és az egyéb "okoskészülékek" manapság már szinte minden családban megtalálhatóak valamilyen formán. Ezért is tűzte ki céljául az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága, hogy megalkossanak egy patikakereső alkalmazást, ami bárki számára elérhető lesz.

Nos az applikáció elkészült, bár egyelőre a fenti célt figyelembe véve, csak fél sikernek örvendhetünk, ugyanis csak az Apple termékeire, vagyis iOS-re érhető el a szoftver, de már dolgoznak az androidos változaton is, és tervben van egy platformfüggetlen webalkalmazás fejlesztése is. Az iPatika telepítését követően az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet adatbázisában szereplő gyógyszerészeteket tudjuk nyomon követni.

Láthatjuk a térképen is, hogy pontosan hol vannak patikák, de egyszerű listába is rendezhetőek a távolságuk szerint. A kiválasztott gyógyszertárhoz navigációt is kérhetünk, valamint megnézhetjük a nyitvatartási idejét, és akár azt is kideríthetjük, hogy hol van éppen ügyelet. A patikákkal közvetlenül felvehetjük a kapcsolatot telefonon, de néhol még e-mailben is. Az adatbázis folyamatosan frissül.

Sajnos offline mód egyelőre nincs, talán a jövőben egy ilyen opció is fel fog tűnni, persze ennek megfelelően valamelyest korlátozott képességekkel. Egyelőre azonban vagy Wi-Fi vagy 3G/4G kapcsolat kell a szoftver mellé, valamint egy legalább iOS 5.0 rendszert futtató eszköz (iPhone, iPad, iPod Touch). A letöltés és a használat ingyenes.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward