Ion2-es nettoppal és külső VGA-val jelentkezik a Shuttle

Az i-Power GXT Minibe akár egy középkategóriás videokártyát is tehetünk, míg az új nettop elsősorban ventilátor nélküli felépítésével hódíthat.

Ion2-es nettoppal és külső VGA-val jelentkezik a Shuttle

 

Az NVIDIA Optimus technológiájának megtörésére készül a Shuttle, amely a CeBIT-en állította ki i-Power GXT Mini névre hallgató külső videokártyáját. A dobozban egy PCI-Express foglalatot találunk, amelybe egy kártyahelyet foglaló VGA-kat tehetünk, egészen 90W-os fogyasztásig bezárólag. Az előlapon találunk még két USB foglalatot is, amelybe jellemzően billentyűzetet és egeret érdemes dugni a felhasználást szem előtt tartva.

Jelenleg két problémával kell, hogy szembenézzen az, akinek az újdonságra fáj a foga. Az egyik az, hogy a foglalatba helyezett VGA csak egy PCI-Express szálnyi sávszélességgel tud adatot cserélni a notebookal, a másik pedig az, hogy ez az egész technológia jelenleg a cég két gépével működőképes csak. A vállalat elmondása szerint a sávszélességet egyelőre nem fogják tudni növelni, viszont dolgoznak azon, hogy a támogatott laptopok listája ugrásszerűen bővüljön.

A másik újdonság a cég első Ion2-es mini gépe volt, amelyről sok mindent nem tudtunk meg, hiszen specifikációs listával nem szolgált a Shuttle. A passzív hűtésre építkező konfiguráció valószínűleg egy Atom D510-es processzorral indul majd útnak, a HDMI és D-Sub video kimeneteken felül kapunk négy USB-t, egy LAN-t és a szokásos hangkártyához tartozó portokat. Az eszköz optikai meghajtóval természetesen nem rendelkezik, ahogy a merevlemez mérete sem ismert. Az előlap teljesen csupasz, se USB-t, se kártyaolvasót, se fejhallgató kimenetet nem találunk rajta. A termék ára és megjelenése egyelőre nem ismert.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward