Invitel: a Forma-1-en nem lehet hibázni

Invitel: a Forma-1-en nem lehet hibázni

A „száguldó cirkuszt" kétszáz millió ember nézi világszerte, így nem fordulhat elő, hogy akár csak egy pillanatra is megszakad az internet, vagy a telefon a pályán. Folyamatosan biztosítani kell, hogy akár több ezer felhasználó is egyszerre használja az internet vagy telefon hálózatot. A feladat megoldásához a legmodernebb technika mellett, komoly szakértelemre, pontos, gyors és megbízható munkára is szükség van.

Az Invitel olyan hálózatot épített ki, amely képes minden felmerülő tele- és infokommunikációs igényt megoldani. Többek között 200 különböző technológiájú internetszolgáltatás (ADSL, SDSL, bérelt vonal, WiFi), 170 db hangszolgáltatás (ISDN és analóg), 2 – nagy sávszélességű igények kielégítésére szolgáló – 155 Mb/s sebességű STM-1 és több 100 méter optikai kábel biztosítja a közvetítés kifogástalan működését. Az igények évről évre nőnek, de folyamatos fejlesztésekkel a cég képes megfelelni a Formula 1 elvárásainak is – mondta Zsembery György, az Invitel üzleti működéséért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az Invitel 2001. január 1-e óta hivatalos kommunikációs partnere a Hungaroring Zrt.-nek. Az elmúlt 10 évben rendkívül nagy fejlesztésekre volt szükség ahhoz, hogy az ugrásszerűen növekvő infokommunikációs igényeket a versenyek, így a Formula 1 idején is zavartalanul ki lehessen elégíteni. Az Invitel többek között külön optikai kábelt telepített a versenypályához és gyakorlatilag bármilyen távközlési igényt képes megoldani. A verseny alatt több mint 40 inviteles szakember dolgozik majd azon, hogy idén is tökéletesen működjön az infokommunikációs hálózat.

A Hungaroring kiemelt partnerének tekinti az Invitelt, mivel a Formula 1 versenyek meghatározó eleme a kommunikáció. Az Invitel nyomon követi a technológia fejlődését és szolgáltatásait évről-évre fejlesztve, a legmodernebb infokommunikációs hátteret, illetve az ahhoz kapcsolódó optimális megoldásokat nyújtva folyamatosan megfelel a Formula 1 növekvő elvárásainak – nyilatkozta Dancsó Pál, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward