Interaktív BBC?

Teljesen interaktív, majdnem kizárólag a nézőközönség által szerkesztett híradóműsort indított december másodikán a BBC News csatorna

Interaktív BBC?

Teljesen interaktív, majdnem kizárólag a nézőközönség által szerkesztett híradóműsort indított december másodikán a BBC News csatorna. A közönség természetesen nem mobiltelefonok és SMS-ek segítségével befolyásolja a műsor menetét, ennél jóval többről van szó. Kevin Bakhurst, a BBC 24 órás híreinek szerkesztője elmondta, a show a közönség által beküldött, hihetetlen mennyiségű és terjedelmű híranyagot próbálja majd élvezetesen feldolgozni. A Your Newst (körülbelül: Az Önök hírei) Richard Bilton és Laura Jones vezeti, akik számára kétségtelenül komoly feladat lesz majd a BBC portáljára beérkező összes anyag áttekintése, a tévétársaság ugyanis csak a "hír" kategóriában heti tízezer e-mailt, javaslatot, képet, videót és miegymást kap. A szerkesztő szerint a műsor azért különlegesen létjogosult, mert így a nézők "azt láthatják majd, ami nekik valóban fontos". A shownak a tervek szerint lesznek rovatai is: a Your Story (Az Ön sztorija) a beérkező riporttémákat dolgozza majd fel, a Your Questions (Az Önök kérdései) pedig közérdekű kérdésekkel foglalkozik.

 

Az adást hetente láthatják majd az érdeklődők, minden szombaton. Természetesen felvetődik a kérdés, miben különb ez a forradalmian új műsorstruktúra annál, mint amikor a hetvenes években Mari néni "beírt a Népszabadságba"? Talán csak annyi, hogy Mari néni nem tudott mozgóképet írni. Meg hogy ehhez most e-mailezni kell.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward